To je to što me zanima!

Bez varanja: Profesor podvalio učenicima na završnom ispitu

Jedan je profesor studentima podijelio prezentaciju s linkom na odgovore, tako da je izgledalo kao da je pogriješio. Jednim klikom studenti su htjeli do rješenja, međutim...
Vidi originalni članak

Uvijek postoje učenici koji će pokušati varati na ispitu, a načina je bezbroj: Od toga da tijekom ispita povremeno bace oko na papir učenika koji sjedi do njih, pa do onih koji se temeljito pripremaju za ispit, tako da na etiketi boce s vodom ispišu formule i odgovore i nalijepe je na bocu, u nadi kako će ju tijekom ispita moći ostaviti na stolu. I zasigurno je malo onih koji ne bi iskoristili priliku ako im se čini da im je učitelj ponudio odgovore - na tanjuru!  

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se što bolje pripremiti za ispit

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uvjeren da je to tako, jedan je sveučilišni profesor statistike svojim učenicima  poslao ogromnu mapu prezentacija, s ciljem da im pomogne da preispitaju svoje znanje, i istodobno se našalio s njima. Naime, na dnu prezentacije ostavio je link na kojem sitnim slovima piše 'Ispitni odgovori' i dodao oznaku 'Nije za učenike', tako da se činilo da je datoteka s odgovorima na ispitna pitanja pogrešno priložena.  

To je pomoglo da otkrije varalice: Čak 14 učenika pokušalo je ući u odgovore unatoč oznaci koja upućuje na to da ju ne bi trebali otvoriti, prenosi The Mirror. 

- Pregledavala sam sve materijale za ispit i primijetila na dnu link na odgovore, uz opasku da 'nije za učenike'. Pomislila sam da se profesor zeznuo i kliknula na njega...- kaže jedna učenica u video objavljenom na Redditu. No, umjesto da  tim klikom otvori datoteku koja vodi do riznice s odgovorima i tako lakše riješi završni test, preusmjeren je na YouTube i zasviralo je: 'Never Gonna Give You Up' Ricka Astleyja. 

Mnogima se dopao profesorov smisao za humor. Bilo je i onih koji kažu da su ih učitelji prevarili na sličan način. 

- I  ja sam to napravio svojim učenicima, samo tako da im je, nakon što su kliknuli, iskočila poruka: 'Zar stvarno mislite da sam glup? - napisao je u komentarima jedan učitelj, dok je jedan student podijelio kako je njegov profesor jednom doista  pogriješio. 

- Jedan od mojih ispita na fakultetu odvijao se na mreži, kroz pitanja u slikama. Profesor se prevario tako što je svaku sliku snimio tako da je u nazive stavio točan odgovor. Tako, ako stavite miša na sliku, možete vidjeti točan odgovor. Mislim da sam jedina to primijetila, a na ispitu sam, naravno, prošla jako dobro - kaže. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • crazy mind 01.12.2020.

    u srednjoj sam ponekad radil salabahtere ali ih nikada nisam iskoristil. toliko truda sam ulozil u njihovu izradu da mi na kraju nisu uopce trebali jer sam izradujuci ih naucil potrebno gradivo

  • 30.11.2020.

    Kako su mi simpatični ovi profesori koji navodno sve vide i kod kojih se ne može švercat. Kad se samo sjetim srednje... jedna baba, strah i trepet, navodno nitko nije mogao prepsiati nešto od nje. Tek je pred mirovinu shvatila da je doslovno cijela škola na njezinom satu prepisivala XD

  • ARMADA10 30.11.2020.

    Metoddaa kakva metoda??? 🤔🤔🤔. Pa profesori prvi varaju učenike studente a plus toga i roditelje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare