Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Bez varanja: Profesor podvalio učenicima na završnom ispitu

Bez  varanja: Profesor podvalio učenicima na završnom ispitu

Jedan je profesor studentima podijelio prezentaciju s linkom na odgovore, tako da je izgledalo kao da je pogriješio. Jednim klikom studenti su htjeli do rješenja, međutim...

VIDEO

Uvijek postoje učenici koji će pokušati varati na ispitu, a načina je bezbroj: Od toga da tijekom ispita povremeno bace oko na papir učenika koji sjedi do njih, pa do onih koji se temeljito pripremaju za ispit, tako da na etiketi boce s vodom ispišu formule i odgovore i nalijepe je na bocu, u nadi kako će ju tijekom ispita moći ostaviti na stolu. I zasigurno je malo onih koji ne bi iskoristili priliku ako im se čini da im je učitelj ponudio odgovore - na tanjuru!  

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se što bolje pripremiti za ispit

Pokretanje videa...

00:35

Uvjeren da je to tako, jedan je sveučilišni profesor statistike svojim učenicima  poslao ogromnu mapu prezentacija, s ciljem da im pomogne da preispitaju svoje znanje, i istodobno se našalio s njima. Naime, na dnu prezentacije ostavio je link na kojem sitnim slovima piše 'Ispitni odgovori' i dodao oznaku 'Nije za učenike', tako da se činilo da je datoteka s odgovorima na ispitna pitanja pogrešno priložena.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

To je pomoglo da otkrije varalice: Čak 14 učenika pokušalo je ući u odgovore unatoč oznaci koja upućuje na to da ju ne bi trebali otvoriti, prenosi The Mirror. 

- Pregledavala sam sve materijale za ispit i primijetila na dnu link na odgovore, uz opasku da 'nije za učenike'. Pomislila sam da se profesor zeznuo i kliknula na njega...- kaže jedna učenica u video objavljenom na Redditu. No, umjesto da  tim klikom otvori datoteku koja vodi do riznice s odgovorima i tako lakše riješi završni test, preusmjeren je na YouTube i zasviralo je: 'Never Gonna Give You Up' Ricka Astleyja. 

Fotolia

Mnogima se dopao profesorov smisao za humor. Bilo je i onih koji kažu da su ih učitelji prevarili na sličan način. 

- I  ja sam to napravio svojim učenicima, samo tako da im je, nakon što su kliknuli, iskočila poruka: 'Zar stvarno mislite da sam glup? - napisao je u komentarima jedan učitelj, dok je jedan student podijelio kako je njegov profesor jednom doista  pogriješio. 

- Jedan od mojih ispita na fakultetu odvijao se na mreži, kroz pitanja u slikama. Profesor se prevario tako što je svaku sliku snimio tako da je u nazive stavio točan odgovor. Tako, ako stavite miša na sliku, možete vidjeti točan odgovor. Mislim da sam jedina to primijetila, a na ispitu sam, naravno, prošla jako dobro - kaže. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme