To je to što me zanima!

Bez žena u blizini muškarci gube dvostruko više kilograma

U isključivo muškom društvu, muškarci se ne boje pokazati pivski trbuh, a zbog natjecateljskog duha gupe predaniji su mršavljenju, ali i redovitom treniranju
Vidi originalni članak

Muškarci koji vježbaju u muškom društvu izgube dva puta više kilograma nego oni koji treniraju u ženskom društvu, otkrila je studija Weight Watchersa provedena na 62 pretila muškarca. 

Oni koji su trenirali samo s muškarcima u prosjeku su izgubili šest kilograma, dok su oni koji su vježbali u društvu pripadnica ljepšeg spola izgubili upola manje, prenosi Daily Mail. Muškarci koji su pohađali tečaj namijenjen isključivo njima izgubili su 9 kilograma i pet centimetra u struku. Gotovo dvije trećine njih završilo je tečaj, a 77 posto muškaraca je izgubilo oko pet posto ukupne tjelesne težine, potvrdilo je istraživanje. 

Pripadnici jačeg spola se među muškim kolegama osjećaju sigurnije pokazati svoje "neisklesano" tijelo nego pred ženama. Osim toga u njihovom se društvu budi natjecateljski duh, pa se više trude kako bi smršavjeli. 

- Velik broj muškarac priznao je da na miješanim tečajevima nisu bili toliko koncentrirani na vježbanje niti su imali prilike govoriti o stvarima koje su im važne za motivaciju - istaknula je voditeljica istraživanje Zoe Hellman iz Weight Watchersa. 

Muškarci se u muškom društvu lakše opuste, ne zabrinjavaju ih "otrovne" šale i osjećaju se kao da su dio tima zbog čega su predaniji treniranju i mršavljenju, tvrdi profesor Steven Robertson sa Sveučilišta Metropolitan Leeds.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Der Kommissarrr 11.05.2012.

    kako normalno vježbati u teretani kad lijepa žena (i to ne tvoja) stenje kraj tebe na spravi i znoji se? Uffffff......

  • znatiželjna_2 10.05.2012.

    uvijek su žene za sve krive

  • mimozica 10.05.2012.

    hahaha, pa naravno kada se muskarci u teretanama u blizini zena vise fokusiraju na njihove guze nego na vjezbanje... cak i pri vjezbanju za bolje rezultate treba biti usredotocen.

Komentiraj...
Vidi sve komentare