To je to što me zanima!

'Bezbroj' restorana: U Lyonu su hedonisti kao kod kuće...

Najveći urbani park u Francuskoj nalazi se upravo u Lyonu kao i najbolji restorani. Duh prošlosti grada najbolje se osjeti na brdu Fourviere i četvrti La Croix-Rousse
Vidi originalni članak

Brdo Fourviere

Brdo i istoimena četvrt dio su kulturnog bogatstva grada jer se na njemu nalaze ostaci starorimskog grada Lugunduma . Poseban je doživljaj na brdo se popeti uspinjačom, a kad stignete na vrh pogled vam puca na Lyon.

Četvrt la Croix-Rousse

Ova četvrt proteže se na padini istoimenog brda, a činjenica da je građena na uzvisini dio je njezinog šarma. Najzanimljiviji dio ovog kvarta su prolazi u zgradama koji povezuju uličice, zvani " traboules ". Mnogi od njih su otvoreni za javnost, a znatiželjni istraživači bi trebali biti tihi u svojim pohodima kako ne bi ometali stanovnike koji su ljubazno dozvolili svima koje zanima da zavire u njihova dvorišta, prolaze i ulaze.

Opera

Svoju potrebu za kulturnim uzdizanjem možete utažiti u lyonskoj Operi koja nudi bogat program opera, mjuzikla i koncerata koji variraju od klasičnih do suvremenih.

Park de la Tete d'Or

Ovaj najveći urbani park u Francuskoj proteže se na impresivnih 117 hektara zemlje. Park se nalazi u samom centru grada na lijevoj obali rijeke Rhone, a u njemu se nalaze botanički i zoološki vrt te vrt ruža i Malo jezero na kojem se mogu iznajmiti brodići za plovidbu.

Bogata gastronomska ponuda

Lyon je poznata gastronomska regija koja je iznjedrila mnogo vrhunskih kuhara. Mirise i okuse hedonističke francuske kuhinje možete doživjeti u brojnim gradskim restoranima od kojih se čak 14 diči Michelinovom zvjezdicom . Ni jedan gurman u Lyonu neće požaliti ako posegne malo dublje u džep.

Saznajte više o direktnim letovima za Lyon iz Splita.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • kokaza5 05.06.2015.

    Lyon je prekrasan...još da nije u Francuskoj odmah bi promijenila boravište.

  • muskarac 03.06.2015.

    ma odoh ja za francusku ovu zimu pa di puklo da puklo

  • tiha voda_492 03.06.2015.

    Ovaj park je najljepsi park koji sam ikad vidio... wow...

Komentiraj...
Vidi sve komentare