To je to što me zanima!

Bill Clinton i Tony Blair na Kosovu su nacionalni heroji

Zbog svog doprinosa u borbi za osamostaljenje Kosova Bill Clinton i Tony Blair su vrlo cijenjeni na Kosovu. Prema ovim političarima su čak nazvane i ulice u Prištini
Vidi originalni članak

1. Najveći grad na Kosovu je ujedno i glavni grad - Priština, u kojoj živi više od 500.000 stanovnika. 

2. Kako se Priština razvijala 1950-ih godina bilo je potrebno srušiti neke dijelove grada poput natkrivene tržnice, katoličke crkve, sinagoge i drugih povijesno važnih zgrada, a zbog higijene su zatrpane i dvije rijeke Prištevka i Veluša koje su bile prepune smeća i iz njih se širio neugodan smrad. Sada teku tunelima ispod grada, a na površinu izviru tek u predgrađu. 

3. Bill Clinton i Tony Blair na Kosovu su nacionalni heroji zbog svog doprinosa u borbi za osamostaljenje Kosova. Prema njima su nazvane ulice u Prištini, a Clinton ima čak i svoj kip te portret na zgradi koji se proteže preko tri kata.

News Syndication/Pixsell

4. Šest zvjezdica na zastavi Kosova predstavlja šest najvećih zajednica koje žive na Kosovu: Albance, Srbe, Turke, Gorance, Rome i Bošnjake.

5. Iako Kosovo nije u Eurozoni službena valuta je euro.

6. Kosovo je veliki proizvođač vina. Svake godine na Kosovu se proizvedu milijuni litara bijelog i crnog vina od kojeg veliki dio ide u izvoz.

Saznajte više o direktnim letovima za Prištinu iz Zagreba, Splita, Pule i Zadra.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PT 21.01.2016.

    Čudno, ali dobro...

  • General Lee 06.09.2015.

    Živilo neovisno Kosovo! Živila neovisna Vojvodina!

Komentiraj...
Vidi sve komentare