To je to što me zanima!

Birajte umjetno krzno i čuvajte životinje: Isplatit će vam se!

Mnoge modne kuće se već dugi niz zimskih sezona okreću imitacijama krzna, a osim što čuva životinje, jeftinije je i lakše za održavanje. Danas na tržištu jedva da možemo i primijetiti razliku jer sve više liči na pravo
Vidi originalni članak

Zima je idealna za bundice i krznene kaputiće. Iako je nekad ženski ormar 'pod must' imao jedan odjevni komad s pravim krznom, trend je polako nestajao jer na tržištu postoje dobre alternative od umjetnih materijala. Ponekad se jedva primijeti razlika, jeftinije je i lakše za održavanje. Krznarska industrija uzrokuje patnje za milijune životinja svake godine, na farmama se proizvede velika količina otpada koja zagađuje prirodu te je, za razliku od umjetnog, potrebno 60 puta više energije za proizvodnju pravog krzna. 

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjetna i sintetička krzna najčešće se koriste za izradu kaputa, jakni te prsluka, a koriste se i za modne dodatke kao što su kapuljače, ovratnici i slično. 

Mnoge modne kuće se već dugi niz zimskih sezona okreću imitacijama krzna, a ‘faux fur’ ili umjetno krzno, vodeći je zimski trend koji je popularan iz sezone u sezonu.

VELIKA PROMJENA Eko platnene vrećice: Plastičnih potrošimo čak oko 200 godišnje pa su platnene i puno isplativije

Nekoliko savjeta za održavanje umjetnog krzna:

  • Četkanje je sjajan način da vašem umjetnom krznu vratite sjaj i volumen.
  • Da biste vratili mekoću, možete koristiti i regenerator za kosu, dodajući žličicu u dvije šalice vode. Jednostavno poprskajte krzno malom količinom, a zatim pročetkajte.
  • Izbjegavajte vlagu, toplinu, trenje i prljavštinu.
  • Protresite svoje umjetno krzno kako biste pokušali osloboditi svu prljavštinu s krzna

 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 28.12.2021.

    Dobro da li to pravo krzno grije više od umjetnog? Ili je bit u šepurenju...

  • Tetrijeb. 28.12.2021.

    Svijet ide prema sintetici i tako treba.Nema nikakve razlike danas izmedu umjetnog i prirodnog.Gledam umjetni bor u Bauhausu i ne mogu skuzit jel pravi ili umjetni.

  • iiiih 28.12.2021.

    Tko ima novac za pravu krznu

Komentiraj...
Vidi sve komentare