Lifestyle

Komentari 4

Birajte umjetno krzno i čuvajte životinje: Isplatit će vam se!

Birajte umjetno krzno i čuvajte životinje: Isplatit će vam se!

Mnoge modne kuće se već dugi niz zimskih sezona okreću imitacijama krzna, a osim što čuva životinje, jeftinije je i lakše za održavanje. Danas na tržištu jedva da možemo i primijetiti razliku jer sve više liči na pravo

Zima je idealna za bundice i krznene kaputiće. Iako je nekad ženski ormar 'pod must' imao jedan odjevni komad s pravim krznom, trend je polako nestajao jer na tržištu postoje dobre alternative od umjetnih materijala. Ponekad se jedva primijeti razlika, jeftinije je i lakše za održavanje. Krznarska industrija uzrokuje patnje za milijune životinja svake godine, na farmama se proizvede velika količina otpada koja zagađuje prirodu te je, za razliku od umjetnog, potrebno 60 puta više energije za proizvodnju pravog krzna. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Umjetna i sintetička krzna najčešće se koriste za izradu kaputa, jakni te prsluka, a koriste se i za modne dodatke kao što su kapuljače, ovratnici i slično. 

Mnoge modne kuće se već dugi niz zimskih sezona okreću imitacijama krzna, a ‘faux fur’ ili umjetno krzno, vodeći je zimski trend koji je popularan iz sezone u sezonu.

Nekoliko savjeta za održavanje umjetnog krzna:

 

Najčitaniji članci