To je to što me zanima!

Bitno za hladne dane: 7 ključnih znakova dubinski isušene kože

Njezin zaštitni sloj je prvi na udaru atmosferilija, no ponekad on puca ili naprosto slabi radi načina života, loše prehrane, stresa te niza okolnosti naše hektične svakodnevice
Vidi originalni članak

Koža je najveći organ koji ima niz funkcija, jedna od njih je zaštitna. Upravo je ta očita na licu, jer ono nakon što boravimo na hladnom zraku i vjetru, otkriva neke znakove, uglavnom je to dubinska isušenost.

Sedam znakova isušenosti kože su: ljuskanje, crvenilo, tekstura gruba na dodir, svrbež, nadraženost, peckanje i na kraju pukotine koje se pretvaraju u ranice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ovi se znakovi pojavljuju zajedno ili jedan za drugim, u raznim kombinacijama. Uglavnom su povezani, pa tako nam svrbež smeta, a onda trljanjem potičemo ljuskanje i crvenilo.

No možete imati samo jedan od tih znakova da biste uočili dubinsku isušenost kože. Medicinski izraz za suhu kožu je kseroza, a simptomi mogu varirati u težini i izgledati drugačije, ovisno o stupnju isušenosti.

STANDARDI MUŠKE LJEPOTE Evo kako izgledaju najpoželjniji muškarci u 10 različitih zemalja

Bazične simptome poput crvenila vidimo često, a tu je i perutanje koje je također lako srediti. Naime, piling nježne formule skinut će sloj mrtvih stanica, a hranjiva krema nahranit će kožu.

U jesen i zimi bolji su balzami nego lagane, fluidne kreme, stoga birajte nešto gušće formule.

SVE BOJE Super kreativne frizure: Razne nijanse uz inspiraciju šarenilom

Super su i ulja, za lice, ali i sve dijelove tijela, koje je dobro nanijeti na mokru kožu, tik nakon tuširanja ili umivanja.

Također, jako vruća voda isušuje kožu, pa je bolje da nije pretjerano visoke temperature.

Birajte preventivu u vidu svakodnevne njege hidratizirajućim formulama, kako biste pripremili kožu za još hladnije dane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare