To je to što me zanima!

Blagodati klinčića: Napravite prirodni afrodizijak, vodicu za usta, napitak za jači imunitet...

Blagodati ovog začina, kojeg najčešće povezujemo s kuhanim vinom, su široke. U naše krajeve klinčić je stigao u prtljazi pomoraca i od tada je gotovo u svakoj kuhinji
Vidi originalni članak

Najviše klinčića potroši se u Indiji, što i ne ćudi obzirom na njegova ljekovita svojstva koja se u toj dalekoj zemlji cijene od davnina. Klinčić uništava loše bakterije i jajašca parazita u tijelu. Glavni sastojak mu je eugenol koji je poznat po svojem protuupalnom djelovanju.

Osim toga, sadrži brojne minerale - kalcij, željezo, magnezij, fosfor, cink, bakar, mangan i selen, a prepun je i drugih za tijelo korisnih sastojaka - vitamina C, B6, E, K, B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin) i folne kiseline.

POGLEDAJTE VIDEO Super hrana budućnosti:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vjerojatno ste tijekom života čuli da klinčić ili njegovo ulje pomaže kod upale zuba - samo se stavi na bolno mjesto i drži neko vrijeme. No, blagodati ovog začina, kojeg najčešće povezujemo s kuhanim vinom, su široke. U naše krajeve klinčić je stigao u prtljazi pomoraca i od tada je u gotovo svakoj kuhinji.

Neke od koristi klinčića:

  • uklanja loš zadah
  • smiruje upale
  • ima antibakterijska svojstva
  • pomaže kod nadutosti i grčeva

PEMIKAN - SPAŠAVAO IH JE Superhrana starih Indijanaca i recept kako to napraviti doma

  • dobar u borbi protiv gljivica
  • jača imunitet
  • prirodni je afrodizijak
  • pomaže kod nesanice
  • ublažava osjećaj mučnine

Čaj od klinčića za bolji seks

Vrlo je jednostavno. Prelijte dva do tri klinčića sa 2,5 dl vruće vode, poklopite i ostavite 15 minuta. Procijedite i popijte, i tako dva puta dnevno.

Tekućina za ispiranje usne šupljine 

Radi se zapravo o tinkturi koja se u kapima dodaje vodi i njome se ispiru usta i grlo. Potrebno vam je 20 grama klinčića i 1 dl 70-postotnog alkohola.

Postupak: Klinčiće grublje sameljite, stavite to u staklenku, dodajte alkohol, zatvorite i ostavite dva tjedna. Potom to procijedite i dobili ste potrebnu tinkturu. Kada poželite isprati usta i grlo, u čašu dodajte dvije do četiri kapi.

VIŠE OD ZAČINA Stavite ružmarin u jelo za bolje zdravlje crijeva i raspoloženje

Vino za jačanje imuniteta

Pomiješajte 4 dl crnog vina sa dva dl vode i prokuhajte. U to dodajte dva klinčića, tri anisa, malo sušenog đumbira, komadić vanilije i na kraju meda po želji, kada se vino malo ohladi. Ovaj napitak, osim što jača imunitet, pomaže i kod probavnih tegoba.

Testirajte kvalitetu klinčića

Ovaj test pokazat će vam jesu li klinčići koje imate kod kuće prepuni korisnog ulja ili ne. Kada ih ubacite u vodu, oni bolje kvalitete puni ljekovitog ulja će plutati okomito. Ali, ako plutaju vodoravno ili potonu, to pokazuje da od njih nećete imati puno koristi, prenosi Atma.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA `DESERTI OD OKA` S DEANOM KOTIGOM:

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lucy liu 05.06.2020.

    Dal mogu piti zene caj?

  • 05.06.2020.

    Češi vujčaaaaa

  • Bože Dragi 05.06.2020.

    Izvrstan je za potenciju u kombinaciji sa Viagrom

Komentiraj...
Vidi sve komentare