To je to što me zanima!

Bliži se Uskrs, vrijeme je za kolače ili čokoladna 'krem jaja'

Prvo rastopite čokoladu dok ne dobijete gustu smjesu i izlijte je u kalupe u obliku jaja da dobijete polovice jaja. Kalupe sa čokoladom stavite u frižider na 15 minuta
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Maštovitiji Uskrs: I polomljena jaja mogu se odlično obojati

Kako se Uskrs bliži, sve više trgovina u svojoj ponudi ima i uskršnja čokoladna jaja, a neki maštaju da doma naprave bolja i ukusnija, i tako razvesele obitelj ili prijatelje.  Ako ste među onima koji ne mogu otići do trgovine s nekim finijim čokoladnim zalogajima i odlučili ste sami napraviti uskršnja jaja, pogledajte recept slastičara Paula A. Younga za slasna - kremasta jaja od čokolade - uz njihov je primamljivi izgled dodatni plus to što ćete za ova jaja trebati - samo pet sastojaka.

U VIDEU POGLEDAJTE KAKO NAPRAVITI KREMASTA USKRŠNJA JAJA:

Osim vode i šećera od vode, trebati ćete žutu boju za hranu i kupovni fondant. Ako nemate gdje nabaviti boju, umjesto nje možete koristiti šafran ili kurkumu pomiješanu s vodom.

Recept za domaća krem ​​jaja

- 500 g čokolade

- 500 g fondanta

- 100 ml vode

- 10 g šećera

- žuta boja za hranu

POMOZITE SVOM TIJELU Za bolji imunitet: Izbacite ovih šest loših prehrambenih navika

Prvo  čokoladu rastopite dok ne dobijete gustu smjesu i izlijte je u kalupe u obliku jaja da dobijete polovice jaja. Kalup protresite pa ga prevrnite i izlijte čokoladu, da ostane samo ono što se zalijepilo za dno kalupa. Kalupe stavite u frižider na najmanje 15 minuta da se čokolada dobro stvrdne.

Na tavi ugrijte vodu i u njoj otopite šećer, ali držite se omjera da tekućina ne bude pregusta. Na ribežu usitnite fondant, u zdjeli ga izmiješajte i dodajte mu vruću vodu sa šećerom. Kad ste izmiješali fondant do glatke teksture, 2/3 odvadite u drugu posudu, a u preostali fondant ubacite žutu boju za hranu i promiješajte da dobijete glatku žutu smjesu.

Izvadite jaja iz kalupa pažljivo žlicom stavite fondant u jaje, ostavite prostor u sredini za 'žumanjak' i dodajte ga u sredinu svakog jaja.

Još preostaje samo zalijepiti dvije polovice jaja, a chef Young savjetuje da s 'prstom ili vrećicom oko polovice jaja nanesete manju količinu čokolade koja će vam biti 'ljepilo' i brzo spojite dvije polovice da 'zapečatite' fondant. Dio jaja spojite, a ostavite i polovice koje će izvrsno izgledati na uskršnjem stolu.

ODLIČAN NOVI PROJEKT Do domaće hrane na internetu: Svi OPG-ovi na jednom mjestu

Detaljne upute slastičara za ovaj recept možete pogledati na Metro.co.uk. U čokoladnim krem jajima možete uživati dva tjedna od pripreme, a čuvajte ih na sobnoj temperaturi.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - kuhar Ivan Pažanin

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare