To je to što me zanima!

Bodibilderica Iris (75) osvaja medalje: 'Teretana me spasila'

Od kad pamti ima 49 kilograma, a nedavno je na svoj 74. rođendan oborila i rekord u zgibovima. Kaže da ju je dizanje utega spasilo od depresije nakon što je izgubila dijete i muža
Vidi originalni članak

Bodibilderica Iris Davis (75) otvoreno je ispričala za Daily Mail kako ju je vježbanje spasilo od grozne depresije od koje je oboljela nakon što joj je muž umro, a ona ostala samohrana majka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Iris je rođena u Dublinu u vrlo siromašnoj obitelji. Iz rodnog grada se sa 16 godina uputila u SAD u potrazi za boljim životom. Sa samo 17 se udala i rodila svoje prvo dijete, koje je na žalost umrlo brzo nakon poroda. Već sa 22 godine Iris je izgubila i muža koji je poginuo u nesreći, nakon čega je ostala sama s njihovim dvomjesečnim sinom.

Zbog gubitka prvog djeteta i muža i činjenice da je tako mlada već samohrana majka, oboljela je od teške depresije. Svjesna da ne smije zaleći u krevet jer joj nikad neće biti bolje, odlučila je vratiti staru liniju hodanjem, a onda posjetiti i teretanu da ne misli o svemu što ju je snašlo u tako kratko vrijeme.

KAKVA TRANSFORMACIJA! 'Nisam htjela umrijeti': Izbacila je brzu hranu i skinula 82 kile

Tada je, 60-ih godina prošlog stoljeća, ženama bio zabranjen ulaz gotovo u sve teretane diljem SAD, a još nije bilo ni ženskih bodibildera. No Iris je bila odlučna u ideji da bude prva žena koja će mladim djevojkama prenijeti poruku o pravoj ženskoj snazi.

Na prvi je bodibilderski show dospjela tek s 50 i odmah kući ponijela drugo mjesto, da bi kasnije, u 62. i 63., dvije godine za redom pobijedila na prvenstvu bodibilderica u Floridi. A u 65-oj je ova nemirna bakica uzdrmala i jednu policijsku potjeru koja je projurila kraj njenog ureda.

Izašla je da vidi što se događa, a automobil s lopovima, koje je slijedilo deset policijskih auta, se sudario ispred nje. Naravno, Iris ih je zadržala dok se policajci nisu snašli.

Od kad pamti ima 49 kilograma, a nedavno je na svoj 74. rođendan oborila i rekord u zgibovima ili podizanju na rukama, što joj je uspjelo 21. put za redom. 

- Bila sam vrlo zgodna u ranim 20-ima, ali nesretna. Sve mi je jako rano krivo krenulo pa sam u 22 godine izgubila muža i ostala sama s dvomjesečnom bebom, zbog čega sam morala početi raditi kao stranac u SAD-u, jer su prilike ipak bile bolje nego u Europi - ispričala je.

- Shvatila sam da će mi olakšanje od boli dođi samo kroz vježbanje, pa sam počela i hodati ulicama grada. Putem sam pričala sa sobom i plakala - objasnila je i opisala svoj prvi ulazak u teretanu. Bila je to, kaže, velika, stara i znojava prostorija puna muškaraca pa je bila sretna što su je uopće pustili unutra. 

Iris je ispričala da tad nije ni znala što je bildanje pa to nije ni radila, ali je znala da joj od vježbe mišići postaju zategnutiji i ljepši i da je i fit. Dodala je da tad nije imala pojma da će se bodibildingom baviti 50 godina kasnije, ali si je obećala da će takvo tijelo zadržati što je dulje moguće. 

- Za mene je teretana bila kao crkva, moje sveto utočiše u kojem sam željela biti kad god sam mogla, tamo nikad nisam bila depresivna - ispričala je Iris i istaknula da joj je teretana promijenila život. 

- Dvadeset godina prije nisam smjela ni ući u nju, a onda, na prvom TV pojavljivanju odnesem drugo mjesto pred 20 godina mlađima - sa smiješkom prisjetila se i ponovila kako joj je odluka da se vježbanjem izvuče iz depresije spasila život. 

- Vježbanje mi nije samo spasilo život, ono mi je i omogućilo život kakav sam imala - objasnila je.

BOLJE DA NISU SKUPA: Ovi horoskopski parovi se međusobno varaju iza leđa, nema šanse da uspiju

Idi na 24sata

Komentari 24

  • max2017 12.02.2019.

    neproporcinalna kao da je riječ o 2.-3 osobe.......nelijepo

  • MOC JE U ZNANJU 11.02.2019.

    Svaka čast . U zdravom telu zdrav duh . :-))

  • 11.02.2019.

    Poslušala je savjet dide Tonia i vidi je sad! Ona se sigurno ne žali: "boli me ruka, boli me noga, sve me boli..."

Komentiraj...
Vidi sve komentare