To je to što me zanima!

Bogataši su sebičniji i imaju manje razumijevanja za druge

Koncentracija na vlastite interese često im je i omogućila da se obogate te nemaju empatije za one u financijskim problemima, a i nezainteresirani su za zajednicu
Vidi originalni članak

Nedostatak empatije i altruizma, kao i sebičnost česte su karakteristike bogatih ljudi, otkrila je studija Sveučilišta California. Zbog života u blagostanju, oni teško razumiju ljude koji "spajaju kraj s krajem" te se orijentiraju isključivo na svoje probleme a na one zajednice u kojoj žive, objašnjavaju istraživači. 

Sociolog Dacher Keltner smatra kako je višak novca upravo to što "kvari" ljude, tj. čini ih manje osjetljivim na tuđe potrebe, a to zaključuje na temelju 12 odvojenih znanstvenih studija o ljudskom ponašanju, kao i na temelju brojnih testiranja ljudi.

- Ideologija vlastitog interesa snažno je prisutna kod imućnih ljudi, koji su se zahvaljujući njoj često i obogatili. Ljudi s manjih prihodima više su socijalno orijentirani te sposobniji za empatiju- kaže Dacher Keltner.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Stuka_1 13.08.2011.

    Opet su otkrili toplu vodu , sto je sljedece slavina sa hladnom toplom i tekucim ledom. Bah

  • prvi general 12.08.2011.

    Dobro je poznato da u 99% slučajeva bogat možeš postati jedino ako imaš karakter grabežljivca, ostalih 1% ako nešto naslijediš ili dobiješ na lotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare