To je to što me zanima!

Bogate kremaste salate odlične su za zimske dane

Kuhate li povrće za salatu, pripazite da ga ne prekuhate kako bi zadržalo oblik i čvrstoću. Svježe povrće poprskajte limunovim sokom da ne izgubi boju
Vidi originalni članak

Božićni i novogodišnji blagadani nezamislivi su bez bogatih salata s kremastim preljevima na bazi majoneze i vrhnja. Tako salate poput ruske, francuske ili waldorfske imaju niz svojih inačica diljem svijeta. Uz mrkvu, krumpir, jaja, kisele krastavce i grašak, okus oplemenite sastojcima prema vlastitu ukusu. Nasjeckani orašasti plodovi poput oraha i badema te suncokretove i bučine sjemenke povećat će hranjivu vrijednost salate te joj dati poseban okus. No dodatkom voća poput jabuke, kruške, avokada ili manga, salata će dobiti egzotičan štih. Želite li smanjiti kaloričnost blagdanskih salata, umjesto majoneze i vrhnja možete rabiti jogurt. Puninu okusa salati mogu dati i ostaci riže ili tjestenine koju umiješate u salatu. Također, narežete li ostatke mesa na kockice i stavite ih u salatu, ona postaje cjelovit obrok. Poslužite je kao hladno jelo uz francuski kruh ili slane roščiće. Raskoš okusa salatama daju i začini. Uz sol i papar, začinite ih senfom, peršinom, bosiljkom, koprom, majčinom dušicom ili vlascem.
Odličnu inačicu bogatih, blagdanskih salata dobit ćete ako preljev na bazi majoneze i vrhnja zamijenite preljevom od maslinova ili bučina ulja i jabučnog ili balzamičkog octa.

>>> Kuhate li povrće za salatu, pripazite da ga ne prekuhate kako bi zadržalo oblik i čvrstoću. Svježe povrće poprskajte limunovim sokom da ne izgubi boju.
>>>Ukusan i zdrav dodatak salatama može biti i voće poput jabuka, ananasa, manga, avokada ili naranče koje narežite na kockice ili naribajte.
>>>Listovima zelene salate dekorirajte tanjur i na njima poslužite salatu. No poslužujete li salatu s kremastim preljevom, izbjegavajte drvene posude.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bronx77 07.12.2007.

    sad sam gladna..njami

Komentiraj...
Vidi sve komentare