To je to što me zanima!

Boje doma uveseljavaju ukućane i čine ih mlađima

U prostoriji oličenoj živom crvenom bojom vladaju pozitivne vibracije, dok plava na ljude djeluje smirujuće pa sobu pretvara u oazu za opuštanje
Vidi originalni članak

Osim što su ugodne oku, boje imaju velik ujecaj na čovjekovu psihu, a time ujedno i na njegovo tijelo, tvrde stručnjaci. Baš kao što svijetla boja kose pomlađuje lice, tako toplo žuta prostorija podiže raspoloženje i tjera ljude na smijeh, koji ih čini ljepšima i mladolikijima, ističe dizajnerica interijera Marcy Masterson. Energična crvena boja oživljava duh ispunjavajući prostor pozitivnim vibracijama.
- 'Meka’ kombinacija narančaste i crvene boje pomlađuje. Uz to je idealna za svijetle, ali i za tamne prostore - kaže američka arhitektica Erica Broberg.
Plava će razbuđivati, slažu se stručnjaci, koji njezin utjecaj uspoređuju s jutarnjim umivanjem. Dokazan je i njezin relaksirajući učinak. Oličite li njome samo strop, prostorija će postati “tropski raj” - idealna oaza za opuštanje, s anti age učinkom. Djetinje čežnje za ružičastom sobom nije kasno ostvariti ni u odrasloj dobi. Svaki boravak u njoj izmamit će tople osjećaje i skinuti nekoliko godina s lica, zaključuju dizajneri.
ŽUTA
Topla žuta unosi toplinu, sunce i smijeh u prostorije doma
RUŽIĆASTA
Nježno ružičastom oličite samo jedan zid. Učinit ćete prostor veselim
PLAVA
Opuštajuća, “misaona” plava čini da se osjećate svježe i mladoliko
NARANČASTA
Klasična će soba uz dodatak narančaste u tren postati moderna
ZELENA
Zelena potiče osjećaje ugode i uravnoteženosti čineći duh i tijelo mlađim
CRVENA
Varijante crvene oživjet će prostorije puneći ih strašću i energijom

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare