To je to što me zanima!

Boje koje remete san: Pazite kakvi su zidovi u spavaćoj sobi

Želite li da vaša spavaća soba bude prava mala oaza u kojoj možete lagano utonuti u san? Stručnjaci savjetuju da izbjegavate ove četiri boje na zidovima spavaće sobe jer remete san
Vidi originalni članak

1. Crvena

- Ja ne bih ofarbala spavaću sobu u crvenu boju. Iako vam se možda sviđaju staromodni pariški budoari, sjetite se da te sobe nisu bile namijenjene prvenstveno za spavanje! Crvena je energična boja koja pojačava neugodni osjećaj da vam se zidovi približavaju dok pokušavate zaspati - ona ne pridonosi mirnom raspoloženju - tvrdi Annie Sloan, stručnjakinja za boje i kreatorica Chalk Paint.

2. Svijetlo zelena

- Boje spavaće sobe koje trebate izbjegavati su: bilo koje neon boje ili svijetle boje. Spavaća soba je mjesto za opuštanje i vedrinu jer ćete u tom prostoru većinu vremena spavati. Ali jeste li ikad vidjeli svijetlo-žutu spavaću sobu ili limeta zelenu? U toj sobi ne biste mogli spavati. To bi vas držalo budnima noću, čak i kad ugasite svjetla - rekla je Linda Hayslett, ravnateljica u LH. Designs-u.

'BACITE PIDŽAMU' Za mirniji san: 13 'tajni' o snu i spavanju koje je dobro znati

3. Narančasta

- Postoji dosta istraživanja koja govore o tome kako boja utječe na mozak. Ako odabirete boju za spavaću sobu u kojoj zapravo želite spavat, ja bih se držala prigušenih plavih i zelenih tonova. Boje koje trebate izbjegavati su svijetlo žuta, crvena i narančasta - savjetuje Lisa Rickert osnivačica i kreativna direktorica Jolie Home-a.

4. Zasićene boje

- Boja igra veliku ulogu u stvaranju cjelokupnog ambijenta sobe. Lagane prigušene nijanse opuštaju i stvaraju udobnost te raspoloženje za dobar noćni san. S druge strane, svijetle i zasićene boje mogu potaknuti osjećaj budnosti. Rezervirajte živopisne nijanse za zidove prostorija koje zahtijevaju puno energije - napominje Hannah Yeo, stručnjakinja za boje.

VOLITE DUGO SPAVATI Niste jutarnji tip? Ne brinite, to može biti znak inteligencije

5. Sve što vam ne odgovara

- Ne mislim da postoji neko čvrsto pravilo u odabiru boje za spavaću sobu. Svatko je drugačiji, a boja koja vama zadaje glavobolju, nekog drugog može činiti sretnim. Općenito bih se ustručavao od bilo čega presvijetlog. Vjerujem da se u spavaćoj sobi trebate osjećati smireno i udobno - dodaje Jamie Davis, suosnivač i vlasnik Portola Paints & Glazes, piše Apartment Therapy.

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi su najgori parovi

Idi na 24sata

Komentari 14

  • 29.07.2019.

    narančasta mnogima smeta

  • nori 🖖 29.07.2019.

    Ljudi gledaju dok spavaju

  • 29.07.2019.

    Užas od boja...glava bi me zaboljela gledajući u takve zidove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare