To je to što me zanima!

„Bol“ je nevjerojatno napet triler o dvjema ženama u potrazi za istinom

Koliko daleko možete otići kada vam ubiju supruga i otmu dijete?
Vidi originalni članak

„Prvo je bilo pitanje: Koga voliš? Odluka je donesena u trenu i Brian Darby je mrtav. Njegova žena, policajka Tessa Leoni, tvrdi da ga je ubila u samoobrani i za bostonsku detektivku D.D. Warren to bi trebao biti riješen slučaj. Ali gdje je Tessina šestogodišnja kći?

Istraga ubojstva pretvara se u mahnitu potragu za nestalim djetetom, a detektivka Warren mora brzo djelovati ako namjerava otkriti sve Tessine tajne i saznati što se dogodilo djevojčici.

Međutim, Tessu tek čeka ono najgore. Ona hoda po tankoj niti i nema se kome obratiti, nema kome vjerovati, a sat otkucava i rok polako istječe. Pred njom je samo jedan cilj i primijenit će sve svoje vještine i znanja da napravi ono što mora. Važna je samo njezina djevojčica i nitko je ne može voljeti više od nje... „

Ovo je prvi triler američke autorice bestselera Lise Gardner preveden na hrvatski. Radnja prati dvije policajke: detektivku D.D. Warren i osumnjičenu Tessu Leoni. Ovo je jedan od slučajeva koji se čini vrlo jednostavnim, ali vrlo brzo postaje jasno da je nešto trulo u pozadini. Detektivka Warren je iznimna žena koja traga za istinom bez kompromisa. Tessa je podjednako čvrsta čemu doprinosi i činjenica da nema više što za izgubiti. Nakon nekog vremena čitatelj shvati da Tessa skriva pravu istinu, ali ne zato što je kriva, već zbog korupcije u policiji. Kome se obratiti kada je sam zakon na pogrešnoj strani? Za razliku od mnogih trilera, u ovom je razina proživljenih emocija na vrhuncu. Tessa je majka koja manično pokušava pronaći svoje dijete i ne libi se koristiti sredstvima koja su daleko izvan zakona. Iako krši sva pravila, čitatelj je uz nju i navija za nju od srca – jednostavno zna da je ona ispravna. Tessa se, zbog kratkog vremena koje joj preostaje da pronađe dijete, nađe u vrlo neugodnim situacijama od koje je jedna i odlazak u opasan ženski zatvor – i to kao zatvorenica. Čitatelji su ispred detektiva koji istražuju slučaj gotovo stalno jer određena poglavlja prate Tessu i njezina razmišljanja u prvom licu što ovom narativu samo povećava napetost. Kroz radnju se konstantno provlači pitanje „Koga voliš?“. To pitanje je vrlo dobro uklopljeno u radnju jer nas iznova upozorava da su motivi potrage borba za život djeteta. Dakle, motivi su vrlo uzvišeni i čisti, ali njihove fizičke manifestacije protuzakonite. Rijetko dobar triler koji će vas držati budnima i izmiješati vaše emocije u bombastičan koktel napetosti, slamanja srca i optimizma.

Knjigu potražite u prodaji na kisocima Tiska, Tisak mediji, knjižarama V.B.Z.-a i Hoću knjigu po cijeni od 99,00 kn.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare