To je to što me zanima!

Bol pri seksu može se ublažiti injekcijama botoksa u vaginu?

Nakon terapije botoksom jača se tonus vaginalnih mišića, rezultati traju oko tri mjeseca, a žene više ne pate, tvrdi američka ginekologinja dr. Deborah Coady
Vidi originalni članak

Velik broj žena pri seksu osjeća intenzivnu bol, koja im ometa uživanje u tom ljubavnom činu. Autorica knjige "Liječenje bolnoga seksa" i ugledna američka ginekologica, dr. Deborah Coady, vjeruje da bi botoks mogao biti idealno rješenje za bolan seks.

Najčešći uzroci tog stanja su površinski problemi, poput iritacije živca u zdjelici, ozljede, endometrioza, policistični jajnici ili anatomske abnormalnosti, prenosi Fox News.

- Ako bolan seks uzrokuju abnormalno kratki ili napeti mišići, ubrizgavanje botoksa u pojedine od tih mišića pomoći će da se normaliziraju u duljini i tonusu. Iako to zvuči pomalo zastrašujuće, botoks u tom stanju može puno pomoći - kaže Coady.

Botoks ili botulinum toksin, obično se koristi u kozmetičke svrhe, no liječnici su dokazali da on može poboljšati užitak žena u seksu. Budući da se botoks mora ubrizgati točno u osjetljiva područja vagine, za postupak pacijentica ne smije biti pod anestezijom, već budna. Rezultat je olakšanje boli i on traje oko tri mjeseca od tretmana.

- Botoks je jedan pod načina koji može pomoći ženama u poboljšanju seksualnog života, no ipak mnogima je neugodno razgovarati sa svojim liječnikom o tome. One se ne trebaju sramiti, jer je seksualnost posve prirodna - naglašava Coady.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare