To je to što me zanima!

Bonton u doba korone: Rukuje se laktovima, a masoni ni to...

Vili Beroš i njegovi kolege ministri iz drugih zemalja sastali su se kako bi razgovarali o sprečavanju širenja krize, a svojim pozdravom demonstrirali su kako je koronavirus utjecao i na svakodnevna pravila ponašnja
Vidi originalni članak

Na hitnom sastanku u Bruxellesu zdravstveni ministri iz Francuske, Grčke, Cipra, pa i naš Vili Beroš demonstrirali su kako se sigurno pozdravljati u doba epidemije corone. Naime, zdravstveni predstavnici država umjesto tradicionalnog rukovanja koristili su 'pozdrav laktovima' na sastanku kojim pokušavaju suzbiti eskalirajuću krizu, piše Daily Mail

Gotovo 6.000 slučajeva i 160 smrtnih slučajeva potvrđeno je u Europi, a Slovenija, Mađarska i Poljska posljednje su u nizu novootkrivenih slučajeva koronavirusa. 

Čini se kako su europski dužnosnici novi bonton pozdravljanja preuzeli od Amerikanaca - jučer je američki potpredsjednik Mike Pence na isti način dočekao guvernera Jaya Insleea.

Ni masoni nisu imuni

Zanimljivo je da je epidemija virusa utjecala i na masone - pripadnike tog tajnog reda u Velikoj Britaniji iznenadilo je upozorenje kako bi trebali 'izbjegavati svoje vrste posebnih pozdrava' da bi izbjegli zarazu.

Među najvažnije savjete koje ističu zdravstveni stručnjaci o prevenciji širenja virusa spada često pranje ruku sapunom i vodom, a ako ste u nemogućnosti tada čišćenje alkoholnim maramicama. Dok se kašlje, usta i nos svakako trebaju biti pokriveni maramicom, a preporučuje se izbjegavati bliski kontakt s osobama koje imaju simptome prehlade i gripe.

Pametno je i izbjegavati velike skupove ljudi u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom prostoru radi sprječavanja prijenosa infekcije kapljičnim putem, dok se osobama starije životne dobi i ugroženog imuniteta preporučuje da ograniče svoje kretanje u narednom razdoblju, koliko god je to moguće.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 09.03.2020.

    Tako sw rukuju mat i pat...( a je to) 🙂

  • 09.03.2020.

    Rukuju se, rukuju Oni koji putuju;

  • dariokr0305 09.03.2020.

    Kad se političari počnu ovako rukovati izgleda mi ko crtić "A je to"

Komentiraj...
Vidi sve komentare