To je to što me zanima!

Boravak u toplim prostorijama zimi potiče debljanje i pretilost

Zbog grijanih stanova, katkad i previsokih temperatura za zimu, simulira se proljeće pa tijelo nema potrebe trošiti kalorije kako bi ostalo toplo, utvrdilo je istraživanje
Vidi originalni članak

Zbog smanjenog izlaganja hladnoći za vrijeme zimskih mjeseci lakše se nakupljaju masne naslage, otkrilo je britansko istraživanje. Zdrava težina lakše se održava dok je tijelo izloženo hladnoći jer tada mora ulagati dodatni napor i trošiti kalorije kako bi ostalo toplo, otkrili su istraživači sa Sveučilišta u Londonu. 

Što se više vremena provede u četiri zida, to će tijelo imati manje potrebe za potrošnjom energije pa će stvarati rezerve, a to će rezultirati viškom kilograma.

- Moderan život, grijanje koje po zimi u stanovima doseže neprirodne i nezdrave temperature i malo provedenog vremena na hladnom zraku značajno utječu na tjelesnu težinu i pretilost - tvrdi dr. Fiona Johnson, voditeljica istraživanja.

Ona smatra kako istraživanja pretilosti najčešće obuhvaćaju prehranu, genetiku i vježbanje pojedinca, no i faktori iz okoliša imaju velik utjecaj na nakupljanje kilograma. Stoga preporuča sniziti temperaturu u prostorima stanovanja, kako bi tijelo zdravije sagorijevalo energiju.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • majaazdaja 26.01.2011.

    Ma da?? :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare