To je to što me zanima!

Božićna priča: Čak 2,5 milijuna lampica blista na imanju Salaj

Bajkovito imanje osim milijuna lampica, krasi i klizalište, veliko adventsko selo s domaćim proizvodima, vatromet po nekoliko puta u jednoj večeri... Najbolje ga je posjetiti kada padne mrak
Vidi originalni članak

Božićna čarolija na imanju obitelji Salaj u Grabovnici (pokraj Čazme, 60 km od Zagreba) počela je 1. prosinca kada su zapalili više od 2,5 milijuna lampica.

Božićna priča osim lampica, uključuje klizalište, veliko adventsko selo s domaćim proizvodima, vatromete po nekoliko puta u jednoj večeri... Naravno, tamo je najbolje otići kada padne mrak jer tada kao da nestajete s ovog svijeta i ulazite u bajku.

Imanje je otvoreno za posjetitelje do 14. siječnja, od 15 do 21 sat. Više detalja  pronaći ćete na njihovoj službenoj internetskoj stranici salajland.com.

Kako je sve počelo

Inače, sve je na počelo 2002. godine kada obitelj okitila imanje s nekoliko tisuća lampica. Svake godine broj žaruljica je bio sve veći, kao i pažnja javnosti usmjerena na njihovo imanje. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vlasnik Zlatko Salaj je bajkovitim blagdanskim ozračjem nadoknađivao ono što mu je nedostajalo u djetinjstvu. Kako dijete je živio vrlo skromno, a kasnije je imetak stekao radom po arapskim zemljama - poslovi vezani za telekomunikacije.

Vratio se u rodno selo i odlučio svojoj djeci priuštiti pravu božićnu bajku. U početku nije razmišljao o pokretanju posla, ali ljudi su u sve većem broju dolazili na imanje kako bi uživali u blagdanskom duhu pa se to na kraju pretvorilo u zanimljiv posao i atrakciju o kojoj pišu i pričaju mnogi domaći i strani mediji.

Još nekoliko fotografija kako to izgleda ove godine:

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 06.12.2017.

    šta je ovo božićni grad ovo je preeeeviše

  • lorena003 06.12.2017.

    Divno!

  • 06.12.2017.

    svaka čast na trudu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare