To je to što me zanima!

Božićni recepti: Gulaš od sipe, hobotnica i lignji za Badnjak

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Kao ideju za posni Badnjak, kuhar Krešo Kolman predlaže slasni gulaš od morskih plodova. Ovo gurmansko jelo može zadovoljiti sve apetite i ljubitelje dobrog okusa
Vidi originalni članak

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popržite sitno nasjeckani luk. Kada se luk zažuti, ubacite odmrznutu hobotnicu narezanu na komade. Nakon što ste promiješali ubacite očišćenu sipu (izvadite crnilo) i lignje narezane na komade. Konstantno miješajte i nakon minutu-dvije dodajte češnjak narezan na kolutiće. 

Zalijte bijelim vinom, promiješajte i dodajte sitno sjeckani svježi peršin. Ubacite krumpir narezan na kockice, posolite, popaprite i promiješajte. Za kraj dodajte pelate rajčica, zalijte vodom, poklopite i pustite da se na laganoj vatri sve zajedno kuha još pola sata do 40 minuta. Pred kraj probajte da li je hobotnica kuhana i neka vam to bude znak da je jelo gotovo. 

Servirajte i uživajte. Dobar tek!

Cijeli recept sa sastojcima pogledajte na Kuhari.com. U suradnji s ovim portalom redovito objavljujemo video recepte koje možete pogledati u našem specijalu

Idi na 24sata

Komentari 6

  • drug Tito_1 15.01.2012.

    ma to je za mene kontinentalca i mesoždera bljak i fuj, ......grrr...fuj

  • user_32967 19.12.2011.

    jel to neka nova moda, blagdane nakon ovakvog jela prosjediti na wc školjki?

  • o-o 19.12.2011.

    maslinovo ulje nije tremostabilno. dinstati treba na sezamovom ulju, ili kokosovom. maslinovo se dodaje u jelo kad više nije kipuće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare