To je to što me zanima!

Sve tajne dobrog špricanja: Piling dan prije i dalje od vode

Prije samog špricanja kožu treba pripremiti depilacijom i pilingom, a šest do osam sati nakon nanošenja lažnog tena preporučuje se izbjegavati tuširanje
Vidi originalni članak

Sprejevi za samotamnjenje sadrže derivat šećera dihidroksiaceton koji međudjeluje s aminokiselinama u površinskom sloju kože i daje joj preplanuli izgled. Dihidroksiaceton se može koristi pojedinačno ili u kombinaciji s eritrulozom. 

Lažni ten iz spreja odlična je alternativa sunčanju i korištenju solarija, a preporučuju ga i stručnjaci. No ističu da je iznimno važno zapamtiti da vas ta boja ne štiti od štetnog zračenja i da se obavezno morate zaštititi kremama s faktorom. Može trajati od sedam do 14 dana, ali to ovisi o tipu kože, piše Byrdie

Nemojte udisati 

Prilikom špricanja važno je zaštititi dišne organe. Sastojci koje sadrže, kao što su bronzer i hidratantna sredstva namijenjena su koži i mogu uzrokovati iritaciju dišnih puteva. Također, studije su potvrdile da velike količine dihidroksiaceton mogu oštetiti DNK, ali potrebna su daljnja istraživanja. 

Umjereno korištenje

Sprejevi u prosjeku sadrže tri do pet posto dihidroksiacetona. Površinski sloj ih brzo upija zbog čega tek neznatni dio ulazi u organizam. Unatoč tome lažni ten iz spreja preporučuje se koristiti umjereno. 

Priprema počinje pilingom i depilacijom

Dan prije špricanja preporučuje se napraviti depilaciju kako bi izbjegli ružne crne točkice na koži, a potom i piling koji će ukloniti mrtve stanice kože te povećati propusnost površinskog sloja zbog čega će koža lakše upiti boju.

Nakon pilinga, koži treba hidratantna krema koja će je nahraniti i ubrzati proces obnove. Posebnu pažnju treba obratiti na laktove, koljena i pete jer su ta područja često suha i zahtijevaju bogatiju njegu, piše All Women Talk.  

Na sam dan špricanja najbolje je izbjegavati tuširanje pet do osam sati prije samog nanošenja lažnog, baš kao i nanošenje losiona ili makeupa. To samo može uništiti ravnomjerno upijanje boje. Koža tamni i nekoliko sati nakon samog špricanja pa treba oprezno oblačiti odjeću. 

Nakon špricanja treba izbjegavati bazene i vježbanje

S prvim tuširanjem nakon špricanja preporučuje se pričekati od šest do osam sati. Jednako tako i dan poslije najbolje je izbjegavati vježbanje i bazene jer klor može uništiti novi preplanuli ten. 

Također, treba izbjegavati znojenje jer su moguće mrlje na pregibima laktova, među grudima i na koljenima. Nakon što se boja u potpunosti osuši, treba se tuširati mlakom vodom i nikako ne trljati kožu. To bi moglo ostaviti neugodne tragove na koži. 

Na špricanje obavezno ponesite laganiju, lepršaviju odjeću jer bi uska mogla upiti dio boje i ostaviti tragove poput badića. Izbjegavajte sunce kada izađete iz salona kako se ne biste znojili i nikako nemojte biti u kontaktu s vodom, pa ni prati ruke prvih par sati, dok se boja potpuno ne upije. Tako ćete izbjeći diskoloraciju jer vam voda, brzo nakon špricanja, može odmah isprati boju. 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • La Vanda 15.06.2014.

    Ugodno sam se iznenadila kad sam preko FB saznala da je svjetski proizvod br.1 za samotamnjenje, "St. Tropez Tan", koji sam do sada kupovala u Londonu kad bih tamo otputovala, dostupan sada i u Hrvatskoj. ....https://www.facebook.com/pages/St-Tropez-Tan-Hrvatska/710427905655190?fref=ts

  • Sheeena 15.06.2014.

    24 koji ste vi ne znam dali smijem reći perverznjaci ili sam ja?

  • ojdimidojdimi 15.06.2014.

    još će se početi umotavati u cekinovu foliju.................................

Komentiraj...
Vidi sve komentare