To je to što me zanima!

Brza i slasna večera: Špageti sa školjkama na talijanski način

Tijekom ljeta možemo itekako uživati u školjkama i ostalim plodovima mora, a njihova ogromna prednost je što su jako brzo gotove. Pomiješajte ih sa špagetama ili drugom tjesteninom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g špageta
  • 750 g vongola (ili brbabavica)
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • čili
  • žlica kapara
  • 4 rajčice
  • 3 žlice češnjaka
  • 150 ml bijelog vina

Priprema: Skuhajte špagete i ocijedite. U tavi na zagrijanom ulju propržite češnjak, čili, kapare, rajčice te pola narezanog peršina. Ulijte vino i zakuhajte dvije minute. Dodajte školjke, poklopite pa kuhajte četiri-pet minuta dok se školjke ne otvore.

Ubacite školjke i umak u špagete, popaprite, pospite preostalim peršinom te poslužite. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • nap 23.07.2021.

    ne volim školjke samo obične špagete

Komentiraj...
Vidi sve komentare