To je to što me zanima!

Brza poslastica od jabuka u čokoladi ili karamelu

Brza delicija od jabuka stiže na stol optočena čokoladom, orasima i mrvicama. Možete ih po želji nadijevati, a jedu se pomoću drvenih štapića
Vidi originalni članak

Za brze i maštovite slastice od jabuka potrebne su tvrđe zelene jabuke, poput sorte Granny Smith. Birajte one manje jer ćete imati više slastica, a i lakše ćete ih pripremiti. Jabuke nekoliko sati prije pripreme čuvajte u hladnjaku kako bi se preljev lakše primio. Neophodna je i aluminijska folija ili masni papir za sušenje te drveni štapići. Jabuke za početak operite, posušite i izvadite peteljku. Na njeno mjesto zabodite drveni štapić. Osnovnom preljevu od ukuhanog šećera i kukuruznog sirupa možete dodati crvenu jestivu boju ili spraviti preljev od čokolade, bombona ili karamela otopljenih na pari. Prelivene jabuke možete uvaljati u nasjeckane orašaste plodove, čokoladne mrvice, čokoladne pahuljice ili kokos. Uvaljajte ih cijele u preljev ili njime prelijte samo vrh te pospite ukrasnim mrvicama.

DELIKATESNE JABUKE U CRVENOM SIRUPU
SASTOJCI: 4 jabuke, 4 štapića, 200 g šećera, 2 dcl vode, 4 dcl kukuruznog sirupa, žličica jestive crvene boje, žličica cimeta
Operite i posušite jabuke. Zavrijte mješavinu šećera, kukuruznog sirupa i vode te miješajte dok se šećer ne rastopi. Kuhajte bez miješanja još pola sata dok se sirup ne počne zgušnjavati. Maknite s vatre, dodajte boju i cimet te ohladite. Zabijte štapiće u jabuke te umočite u sirup.

JABUKE PRESVUČENE ČOKO-PAUČINOM
SASTOJCI: jabuke, 200 g šećera, 2 dcl vode, 4 dcl kukuruznog sirupa, nasjeckani lješnjaci, bijela i tamna čokolada
Jabuke operite, posušite i utaknite im štapiće u sredinu. Otopite šećer, vodu i kukuruzni sirup kao u gornjem receptu. Nakon što se stvrdne, uronite jabuke u sirup, potom u nasjeckane lješnjake i ostavite kratko da stoje. Otopljenu čokoladu u “nitima” prelijte preko jabuka.

VESELE JABUKE SA ŠARENIM MRVICAMA
SASTOJCI: mrvice za posipanje u različitim bojama, 300 g čokolade prema želji, bomboni prema želji, 8 jabuka, 8 štapića
Različite bombone otopite na pari u odvojenim posudama. Čokoladu također otopite na pari. U jabuke zataknite štapiće pa uronite jabuke najprije u čokoladu, malo ocijedite, pa u otopljene bombone. Pospite mrvicama. Ostavite da stoje najmanje 30 minuta pa poslužite.

KARAMELIZIRANE JABUKE S LJEŠNJACIMA
SASTOJCI: 4 jabuke, nasjeckani lješnjaci, karamel bomboni, čokoladne pahuljice
Operite jabuke, izvadite im peteljke te posušite. Zabodite štapić u svaku. Otopite karamel bombone na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Uronite jabuke u otopljene karamele. Nožem odstranite višak. Potom uvaljajte u nasjeckane lješnjake ili čokoladne pahuljice. Ostavite kratko da se stvrdne.

KARAMEL JABUKE S DVIJE VRSTE ČOKOLADE
SASTOJCI: 4 jabuke, 100 g crne čokolade, 100 g bijele čokolade, karamel bomboni, štapići
Jabuke operite i posušite. Nataknite štapiće na mjesto peteljke. Rastopite u odvojenim posudama na pari karamel bombone, bijelu i crnu čokoladu. Jabuke najprije umočite u rastopljene karamele, a s preljevima od čokolade pravite različite pruge ili oblike. Poslužite se štrcaljkama za šlag.

SAVJET: Da je osnovni preljev od šećera, kukuruzova sirupa i vode gotov, znat ćete ako ga kapnete u čašu hladne vode. Zgusne li se odmah, znači da je gotov. Kukuruzni sirup možete pronaći u svim trgovinama ekoproizvoda i supermarketima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Pichlyk 23.10.2009.

    melem za oči... Izgledaju fantastično!

Komentiraj...
Vidi sve komentare