To je to što me zanima!

Brzi kolačići: Uključite klince u izradu ovih lakih i zabavnih kolačića s finim okusom manga

Nemate inspiracije što biste radili s klincima, a imate slatki zub? Ovaj recept za kolačiće je idealan za vas jer je lagan i brz za pripremiti, a djeca će uživati u ukrašavanju i druženju
Vidi originalni članak

Zajedničko obiteljsko vrijeme može biti svima zabavno. Probajte s djecom napraviti ove lagane keksiće. Cijela priprema traje oko pola sata (uzevši u obzir da su glavni pomoćnici vaši mališani), a ukrašavanje i miješanje će sve zabaviti.

POGLEDAJTE VIDEO: Danski odgoj djece.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastojci:

- 140g maslaca, na sobnoj temperaturi
- 50g šećera
- 1 žumanjak
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100g suhog manga, grubo nasjeckanog
- 175 g običnog brašna

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac i šećer stavite u blender i miksajte dok ne postanu glatki i kremasti. 

2. Dodajte žumanjak, vaniliju i komadiće manga i dajte djeci kuhače pa neka miješaju dok se smjesa ne ujednači. Dodajte brašno i pustite ih da i dalje miješaju. Pomognite im oblikovati mekano tijesto. 

ZABAVA ZA SVE Kiša pada, a ne znate što biste s djecom? Evo 10 kreativnih ideja

3. Smjesu prebacite na pobrašnjenu površinu i oblikujte kuglu. Ostavite da se slegne nekih 20-ak minuta.

4. Pomoću valjka za tijesto keksiće razvaljajte na debljinu kovanice od 1 kune na blago pobrašnjenoj površini, a zatim izrežite oblike tijesta nožem za četverokute, a možete i čašom za lijepe krugove. I ovaj dio s čašama mogu napraviti najmlađi.

5. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 12-15 minuta na 180 stupnjeva ili dok lagano ne postanu zlatni i čvrsti. Izvadite i ostavite da se hlade na rešetki.

OPET POPULARNE Društvene igre za odrasle zbog kojih će večer kod kuće biti hit

6. Ukrašavanje keksića! Možete pomiješati šećer u prahu sa sokom od manga kako biste napravili tekuću glazuru. Nakapajte ili prelijte žlicom glazuru preko keksa. Možete posipati naribanom čokoladom, a zatim dodajte razne dekoracije za kolače poput zvjezdica, kuglica ili pahuljica. Ostavite da se ohlade. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare