To je to što me zanima!

Brzi rituali brišu umor s lica i čine kožu "svježom"

Suho četkanje kože prije tuširanja, pijenje napitka od meda i limuna, meditacija, kratka jutarnja tjelovježba te drugi trikovi vraćaju koži svježinu
Vidi originalni članak

Užurban i stresan tempo života, neprimjerena njega kože i premalo sna brzo će se odraziti na izgled. Iako zbog lošeg načina života podjednako “pati” cijelo tijelo, tragovi stresa i premorenosti najuočljiviji su na licu, čija koža postaje žućkasta, pepeljasta i blijeda. Premalo sna ne utječe na kožu izravno, no njegov kroničan nedostatak izaziva stres i usporava cirkulaciju čineći da koža izgleda nezdravo. Ako niste u mogućnosti spavati “zdravih” osam sati u komadu, pokušajte prikriti i umanjiti znakove umora. Čak i kratka jutarnja tjelovježba ili suho četkanje tijela prije tuširanja ubrzat će cirkulaciju.
Također, 20-minutnom meditacijom pomoći ćete tijelu da se duboko opusti te nadoknadi barem dio onoga što ste propustili tijekom noći. Svakodnevno pijenje dvije čaše mlake vode sa žlicom meda i limunova soka, ujutro natašte, očistit će tijelo od nakupljenih toksina, a vašoj koži podariti svjež i lijep izgled.
Vježbanje će vratiti sjaj koži
Tjelovježba jača cirkulaciju, što čini da koža izgleda zdravo i svježe, a ujedno je mnogo elastičnija.
DISANJEM DO LJEPŠEG TENA
Duboko opuštajuće disanje kakvo se koristi pri vježbanju joge djeluje pozitivno na kožu. Osim što opušta, opskrbljuje tijelo kisikom, čime se poboljšava cirkulacija i proljepšava ten.
POVRĆE KUHAJTE ŠTO KRAĆE
Tijekom kuhanja pripazite da ne prekuhate povrće jer ćete ga time lišiti vitamina i minerala neophodnih i važnih, kako za zdravlje općenito, tako i za lijep i njegovan izgled.
PAŽLJIVO S TJELESNOM TEŽINOM
Održavanje tjelesne težine važno je za kožu. Često mršavljenje i debljanje prouzročit će bore.
LICE NIJE DOBRO DIRATI RUKAMA
Držanjem dlanova podalje od lica izbjeći ćete ružne nepotrebne mrlje i crvenilo. Prislanjate li dlanove na bradu, na kožu lica prenijet ćete masnoće, koje će začepiti pore.
ČAJ BRIŠE PODOČNJAKE
Ako se krvožilni sustav nije uspio “obnoviti” tijekom noći, gotovo ćete sigurno dobiti podočnjake. Trenutačno rješenje problema pružit će stavljanje, u hladnjaku rashlađenih, rabljenih vrećica od zelenog čaja na umorne oči. Zbog stezanja krvnih žila tamni podlijevi će nestati, a antioksidansi iz čaja spriječit će upale
KOSA: Kosa sadrži masnoće koje, dodiruje li neprestano lice, jednako kao i dlanovi, prenosi na njega. Kako bi koža lica bila lijepa i zdrava, kosu što češće vežite u rep ili pronađite novu frizuru koja će spriječiti padanje kose na lice. 
JELO: Jedite što više svježeg voća i povrća te se nastojte hraniti uravnoteženo. Namirnice poput mrkve, brokule, češnjaka, peršina, maslinova i lanena ulja, avokada, lisnatog zelenog povrća i drugoga učinit će kožu lijepom i zdravom.
PIĆE: Dostatno pijenje vode jedna je od glavnih i najvažnijih pretpostavki zdrave kože. Osim vode, poželjno je piti čajeve, osobito zeleni čaj. Alkohol izaziva dehidraciju, pa je koža suha i sklona boranju. Zato u njemu valja uživati umjereno.
MASLAC SHEA: Zbog sastava, maslac shea nezamjenjiv je u njezi kože. Sadrži nezasićene masne kiseline, vitamine A i E, minerale i proteine. Obnavlja kožu, štiti od upala i starenja i jedna je od rijetkih prirodnih tvari koje štite od UV zraka.
KUPKE: Kupkama dodajte ulje za kupanje iz kućne radinosti. Žlici soka od limuna dodajte žlicu blagog šampona te dobro izmiješajte sa šalicom suncokretova i orahova ulja. U kadu stavite dvije žlice, ostatak čuvajte u staklenoj boci.
KRASTAVCI I MINERALNA VODA: Ploške krastavca položite na kapke ili njima nježno trljajte područje ispod očiju. Učinit ćete podočnjake manje vidljivima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare