To je to što me zanima!

Kako oguliti češnjak brzo i lako: Ova tri trika olakšat će život

Chef Saransh Goila na Instagramu je podijelio tri učinkovita trika kako na najjednostavnije načine oguliti češnjak. Prvi trik uključuje mikrovalnu pećnicu, drugi mućkalicu za koktele, a treći nož
Vidi originalni članak

- Guljenje češnjaka uvijek je posao koji mnogi ne žele obavljati. Mnogo ovisi o veličini češnjaka i koliko glavica želite oguliti - rekao je chef Goila.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Često nam vrijeme pripreme jela premašuje stvarno vrijeme kuhanja pa mnogi od nas imaju tendenciju tražiti jednostavne pripreme koje mogu skratiti vrijeme. Jedna od takvih aktivnosti kojih se bojimo je guljenje češnjaka. No nedavno je chef Saransh Goila na Instagramu podijelio nekoliko super učinkovitih trikova kako na najjednostavnije načine oguliti češnjak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Saransh Goila (@saranshgoila)

Trik 1: Stavite cijeli češnjak (više od 20 režnjeva) u mikrovalnu pećnicu na 20 sekundi. Kada izađe iz mikrovalne vrlo lako ćete ih oguliti. Pritisnite ih, odrežite krajeve i ogulite. Jedini problem kod ovog trika je, kako kaže chef je, što češnjak izađe malo kuhan pa neće uspjeti za sve vrste jela. 

Trik 2: Jedan od najpopularnijih trikova - protresite češnjak u zatvorenoj zdjelici ili u mućkalici za koktele ili posudi s poklopcem. 

- Ovo izvrsno djeluje za velike režnjeve češnjake, a za male baš i ne - rekao je kuhar.

Trik 3: Pritisnite nož na vrh cijelog češnjaka, ogulite ga i narežite. 

- Ovo je klasična metoda koja se uči u svim kulinarskim školama i odlična je. No ako imate velike količine češnjaka postane jako umarajuća pa se preporučuje za manju količinu - nadodaje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • The Stand 23.06.2021.

    Večinom s nožem, ali ako ga trebam više stavim ga u vrelu vodu i pustim da odstoji 10-tak minuta u njoj. Nakon toga se bez problema guli. 😀

  • eho_ 23.06.2021.

    Ništa bez češnjaka 😃

  • nap 23.06.2021.

    nije teško s nozem

Komentiraj...
Vidi sve komentare