To je to što me zanima!

Čajevi od sljeza i đumbira spas su kod žgaravice i nadutosti

Od ostalih trikova koji vam mogu pomoći tu je i onaj da ne idete odmah drijemati nakon jela. Boravak u uspravnom položaju tri sata nakon jela može pomoći u sprečavanju refluksa kiseline
Vidi originalni članak

Teška i zasitna hrana koju smo jeli zadnjih nekoliko dana nekima može izazvati žgaravicu. Ako vam je teško u želucu, smanjite obroke i ne jedite kasno navečer.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kako biste si olakšali simptome, postoje određene biljne tinkture koje vam mogu pomoći. Radi se o ekstraktu stolisnika, kurkume ili sladića. Od sladića, sljeza, nevena i stolisnika može se napraviti i čaj.

BILJKE KOJE POMAŽU Olakšava simptome: Đumbir će ublažiti mučnine i bol u želucu

Ako nemate ništa od navedenog pri ruci, pomoći će i čaj od kamilice. Važno je izbjegavati vruće čajeve. Ostavite ga da se malo ohladi. Odlična namirnica koja smiruje želudac definitivno je đumbir.

Narežite korijen đumbira na manje komade. Možete ga i naribati. Kad zakuha, kuhajte još nekoliko minuta. Kad se malo ohladi, ocijedite u čaj malo limuna i dodajte žlicu meda. Smirit će žgaravicu, ali i nadutost.

UZROCI I SAVJETI Kava vas napuhava? Ovo su mogući razlozi zašto je tako

Od ostalih trikova koji vam mogu pomoći je onaj da ne idete odmah drijemati nakon jela. Boravak u uspravnom položaju tri sata nakon jela može pomoći u sprečavanju refluksa kiseline. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Danaxy 02.02.2024.

    I pluća....

  • mars7 27.12.2023.

    dumbir je najbolji za zeludac

Komentiraj...
Vidi sve komentare