To je to što me zanima!

Čak je pet hrvatskih otoka na popisu top destinacija Insidera

Na Visu nema ni velikih gužvi ni kampova za turiste jer je sve do kraja 80-ih godina prošlog stoljeća Vis bio vojna baza, a za turizam se otvorio tek 90-ih godina
Vidi originalni članak

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kremu za sunčanje stavljati prvu ili ne - ovisi o tipu filtera

U trenutku kada značajan dio Europe nakon uspješne borbe protiv korona virusa ponovno otvara svoje granice, portal Business Insider objavio je popis 100 otoka koje bi svi rado posjetili - a na njemu je i čak pet hrvatskih otoka. Popis je portal objavio još 2018. godine, a svake ga godine 'osvježe' i nadopune voditelji turističkih agencija iz cijeloga svijeta i najpoznatiji svjetski putopisni blogeri. Evo kojih se pet bisera Jadrana ove godine našlo na listi Business Insidera:

POGLEDAJTE VIDEO s ljepotama otoka Visa:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Vis

Vis je bio zbog svog strateškog položaja sve do kraja 1980-ih bio zatvoren za gotovo sve posjetitelje, posebno za strance, pa se turizam nije razvio. Nakon osamostaljenja Hrvatske, turizam se počeo razvijati, a Vis je danas među najpopularnijim otočnim odredištima u Hrvatskoj, dijelom i zbog toga što se tek nedavno počeo razvijati pa je na taj način sačuvao svoj izvorni šarm i ljepotu, netaknutu od moderne turističke industrije.

- Na otoku nema ni kampova za turiste jer je sve do kraja 80-ih godina prošlog stoljeća Vis bio vojna baza napisao je Renee Sundgren iz Topdeck Travela.

- Kako se otok polako počeo otvarati, stranci iz cijelog svijeta na Vis su počeli dolaziti uživati u autentičnom ambijentu, kulturi i kulinarskom delicijama. Svatko tko traži mir, pronaći će ga na predivnim plažama Visa i njihovim skrivenim uvalama - dodao je.

Šolta

- Na Šoltu ćete se zaputiti kako bi osjetili tradicionalni otočni život i pobjegli od gužve - rekla je glasnogovornica internetskog portala za uspostavljanje cijena TravelSupermarket Emma Grimster.

ŠANSA ZA TURIZAM Nijemci na Googleu za odmor najviše pretražuju Hrvatsku

- Na ovaj se brdoviti otok strmih obala i rustikalnih sela može doći trajektom iz Splita. Šolta je poznata po medu od divljeg ružmarina i maslinovom ulju koje se pravi od plodova više od tisuću godina starih stabala masline. Svi koji dođu na otok mogu biti probati lokalnu kuhinju - dodala je.

Mljet

Mljet je najistočniji veći otok u Dalmaciji i jedan od najzavodljivijih jadranskih otoka - rekao je direktor tvrtke müvTravel Michel Karam.

- Uspostava nacionalnog parka otok je učinilo atraktivnijim, ali ni od tad na Mljetu nema gužve. Posjetitelji uglavnom gravitiraju ka turističkoj enklavi oko Pomene, a ostatak otoka praktički je netaknut i nudi dozu mira koja stvarno oduzima dah - dodao je.

Brač

Hvar i Vis su jako lijepi, ali jako su popularni među turistima. Ako tražite nešto malo mirnije, ja bih vam definitivno preporučio Brač, rekao je izvršni direktor KAYAK Europe John-Lee Saez.

- Malo je jeftiniji od Hvara i pokazuje prirodnu ljepotu Hrvatske. Uživat ćete na bijelim kamenim plažama i u autentičnoj hrvatskoj kulturi. Ako radite turneju po otocima, morate ga posjetiti - kaže on.

Hvar

- Poput većine dalmatinskih otoka i Hvar ima idilično plavetnilo i pješčane plaže - rekao je Leon Sicilliano, video producent u Business Insideru i Insideru.

POSTKORONA PUTOVANJA Mi primamo skoro sve: Kamo Hrvati uopće mogu putovati?

- Preporučio bih vam da unajmite moped i s njim pokušate obići nepristupačne plaže i zabaviti se. Sam grad Hvar noću je jako veseo i živ, svježu ribu možete naći mnogim restoranima, a i lokalni kafići imaju dobru ponudu. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Kremu za sunčanje stavljati prvu ili ne - ovisi o tipu filtera

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA 'DESERTI OD OKA': Lorena je Deanu Kotigi zaprijetila nožem!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mthesecond 29.05.2020.

    Podsjeti me na jednu posalicu,negdje je procitah,veli - ljetovao bih na ljepsem polu 😄 Mozda i to otocje valja uvrstiti na listu 😃

Komentiraj...
Vidi sve komentare