To je to što me zanima!

Čak petina muškaraca ne zna se koristiti perilicom rublja

Oko 11 posto njih smatra kako ne znaju "raditi" s glačalom za rublje, a desetina ih se uopće ne služi štednjakom ili pećnicom, što je često rezultat stereotipa
Vidi originalni članak

Iako se kaže kako današnji muškarci postaju sve vičniji tradicionalno "ženskim" poslovima u kućanstvu, njih oko 20 posto ne zna se služiti perilicom rublja, otkrila je britanska anketa provedena na 3000 ljudi. Oko 11 posto njih smatra kako ne znaju "raditi" s glačalom za rublje, a 10 posto njih uopće se ne služi štednjakom ili pećnicom.

-  Nevjerojatno je utjecaj predrasuda da muškarci nisu sposobni za kućanske poslove, pa naposljetku oni u to i sami povjeruju te se ni ne trude naučiti - zaključio je voditelj istraživanja Joan Coe.

Više od 75 posto žena isključivo same peru rublje, jer vjeruju kako će to najbolje same napraviti te ne žele da muškarci "unište" odjeću. No i one često imaju problema s korištenjem električnih uređaja i "stvarima" tehnološke prirode. Petina njih ima problema s uključenjem bežičnog routera za internet, a četvrtina njih često je zbunjena uputama za korištenje dvd-  playera ili konzola za igrice. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Lutkica_1_1 25.07.2011.

    pa neznam ni ja prat sa tim..;) ak mi bas nesta trea rukama operem...ostalo prepustim iskusnijima..;)

  • RajskaBatina 22.07.2011.

    Radije pisite o tome kako danasnje cure ne znaju ama bas nista!

  • PetraPan 21.07.2011.

    gle, ne znam niti ja skuhati tripice jer me niti ne zanima da to naučim. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare