To je to što me zanima!

Čaša mlijeka na dan štiti od artritisa i čuva koljena ženama

Svaki peti čovjek stariji od 50. g. ima kroničnu bol u koljenima kao posljedicu artritisa, a žene tome mogu doskočiti pijenjem čaše polumasnog mlijeka na dan
Vidi originalni članak

Žene koje često osjećaju bol u koljenima kao posljedicu artritisa, trebale bi svaki dan popiti čašu polumasnog ili obranog mlijeka, savjetuju stručnjaci iz američke bolnice Birgham u Bostonu. Prema njima, svakodnevno pijenje mlijeka djeluje kao prevencija od boli i drugih simptoma artritisa te poboljšava zdravlje kostiju, piše Daily Mail.

Jogurt, sir i drugi mliječni proizvodi nemaju iste dobrobiti u prevenciji osteoartritisa, izvijestili su znanstvenici te upozorili kako jedenje sira može čak i pogoršati simptome. Također, zaključili su da svakodnevno pijenje mlijeka nema nikakav efekt na smanjenje boli u koljenima za muškarce.

Osteoartritis je najčešći uzročnik bolova u zglobovima i kostima kod ljudi srednje i starije dobi, a svaki peti čovjek stariji od 50. g. i polovica njih starijih od 80. g. imaju kronične bolove u koljenima kao rezultat artritisa.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • o-o 07.04.2014.

    ja ne pijem mlijeko, ne jedem mljecne proizvode (osim u ranom djetinjstvu kad su me tjerali!) a nemam ni osteopeniju. sve to s mlijekom je propaganda nebi li bili bolesni, pa da medicinari i farmaceuti imaju na kome zaradjivati..

  • olivia 1 07.04.2014.

    Bez problema, volim mlijeko i mliječne proizvode:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare