To je to što me zanima!

Čaša pića smanjuje mozak, a pjenušac brže "udara" u glavu

Alkohol utječe na kvalitetu i kvantitetu proizvodnje sperme, njegov utjecaj kod žena ovisi i o menstrualnom ciklusu, a piće mijenja i način na koji mozak radi
Vidi originalni članak

Kad je temperatura vani visoka, za osvježenje se nikako ne preporučuje alkohol, a već njegova boja, struktura i gdje ga pijete utječu na tijelo. Tako ćete se, primjerice, prije napiti zbog mjehurića iz šampanjca. Ljudi koji su pili pjenušava pića s istim postotkom alkohola, kao i njihove negazirane inačice, imali su više alkohola u krvi, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Surrey. 

Isto tako, pijete li alkohol u avionu, prije ćete se napiti nego od iste količine na zemlji jer je zrak u kabini rjeđi i suši te ste skloniji dehidraciji. A i idući put kad se poželite opustiti uz koju čašicu pića nakon stresnog dana, imajte na umu da vam se sa svakom čašom mozak smanjuje. Koliko, ovisi o količini koju popijete.

Utječe na plodnost

Alkohol utječe na kvalitetu i kvantitetu proizvodnje sperme te može smanjiti plodnost jer uništava sposobnost apsorpcije vitamina A - najvažnijeg vitamina za regeneraciju sperme, pokazalo je istraživanje.

O ciklusu ovisi koliko piće "udara"

Žene koje planiraju zabavu netom prije nego što trebaju dobiti mjesečnicu, brže će osjetiti utjecaj alkohola zbog hormonalnih promjena.

Zašto pijani plaču

Nakon što alkohol uđe u mozak, mijenja način na koji radi, ali i kemijske poruke koje živčane stanice prenose po mozgu. A to vodi plaču, ljutnji ili nestašluku.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • jejunum 26.07.2013.

    nikad više neću piti iz čaše...

  • ejjjja 14.07.2013.

    ja prirodno smotana, kaj da još i pijem... :)

  • mudrica x 14.07.2013.

    ne slažem se sa onom tvrdnjom da utječe na plodnost (od troje djece, dvoje se omaklo dok sam bio u blaženom stanju)

Komentiraj...
Vidi sve komentare