To je to što me zanima!

Češnjakoljupci, jabuka je lijek za zadah nakon bijelog luka

Jedan od sastojaka češnjaka ne može se razgraditi pa se miris izlučuje i kroz dah i kroz znoj. Da bi ga umanjili, koristite jabuke, perišin i limun koji neutraliziraju dah
Vidi originalni članak

Dodatak češnjaka dat će odličan okus jelu, ali i posljedicu neugodnog zadaha koji će vas pratiti dulje nego osjećaj sitosti. Za taj intenzivan miris nema konkretnog rješenja, a američki znanstvenici sa Sveučilišta Ohio tvrde kako su od žvakaćih guma i vodica za ispiranje usta puno djelotvornije jabuke i limunov sok. Također, u umanjivanju zadaha mogu pomoću zeleni čaj, peršin i špinat piše Daily Mail.

Jedan od sastojaka češnjaka, alil-metil-sulfid, ne može se razgraditi tijekom probave, a svježi zeleni začini, citrusi i povrće ga eventualno mogu neutralizirati zahvaljujući polifenolima koje sadrže.

U studiji su ispitanici jeli sirovi češnjak, a potom se mjerila jačina njihova zadaha po četiri komponente. Nakon prvog mjerenja podijeljeni su u nekoliko skupina gdje su jeli razne namirnice da bi smanjili zadah, a najveći je pomak zabilježen u grupi kojoj su jeli jabuke.

 - Osim toga, pomoći može i napitak poput mlijeka. Već 200 ml mlijeka može upola smanjiti intenzitet neugodnog mirisa od češnjaka i koncentraciju njegovih sastojaka u tijelu - rekao je voditeljica studije, profesorica Sheryl Barringer.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • melidony 25.06.2014.

    Češnjak, jabuke, peršin i limun. Dobra kombinacija za zdravlje općenito. Dodao bih i maslinovo ulje.

  • bumbar49 25.06.2014.

    Malo domace rakije poslije i nema mirisa :-).

  • Sheeena 24.06.2014.

    Volim češnjak i ne smeta mi kad se osjeti,više mi smeta zadah po alkoholu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare