To je to što me zanima!

Često mijenjanje krema za čišćenje šteti ljepoti tena

Žene u prosjeku na godinu isprobaju od pet do deset proizvoda za njegu lica, što je dobro za kozmetičku industriju, ali ne i za ljepotu kože
Vidi originalni članak

Stres, putovanja i neprimjerena kozmetika mogu izazvati akne, no najčešće je problem u neuravnoteženim hormonima ili manjku proteina koji se vežu za testosteron, a to će utvrditi specijalist, napominje Vesna Magdić Jelavić, spec.dermatovenerolog i kaže:
- U slučaju blagih problema s kožom mogu pomoći preparati iz ljekarne ili pravilna prehrana prema piramidi zdrave hrane, što znači manje slatkih i slanih obroka. Čokolada ponekad može pogoršati stanje, ali nikako nije uzrok zbog kojeg nastaju akne. -
Žene u prosjeku na godinu isprobaju od pet do deset proizvoda za njegu lica, što je dobro za kozmetičku industriju, ali ne i za kožu. Promijenite li kremu ili tonik, prije no što počne djelovati koža će apsorbirati aktivne sastojke i konzervanse koji mogu izazvati upalu ili iritaciju. Čak i sredstva protiv bubuljica mogu izazvati prištiće ako se s njima pretjera. Stručnjaci savjetuju da pružite priliku preparatima od četiri do šest tjedana prije promjene. 

Teška i masna hrana
U menopauzi se mogu pojaviti akne iako ih žene nikad prije nisu imale, pa da bi ten bio čist, hormoni moraju biti pod kontrolom. Neprimjerena prehrana, koja podrazumijeva tešku i masnu hranu te alkohol, sadrži toksine koji izazivaju akne, pa pretjerate li - sljedeći dan birajte lagane obroke i pijte mnogo zelenog ili žutog čaja ili čaja od koprive. Svakodnevno čišćenje lica presudno je u smirivanju akni. Lice se čisti pjenom, gelom ili mlijekom za čišćenje i tonikom (što ovisi o tipu kože koji će odrediti kozmetičar ili dermatolog). Svakodnevno se stavljaju dnevna i noćna krema. Pomoći će i medicinski puderi koji isušuju kožu te preparati na bazi noćurka ili čajevca te propolisa, koji se stavlja samo na upaljeni dio kože jer ima snažno antibakterijsko djelovanje.

Prištići zbog mobitela
Mobiteli i telefoni mogu sadržavati više bakterija nego zahodska daska, pa ih obvezno prebrišite antibakterijskim maramicama. 

Uravnotežena prehrana
Previše ugljikohidrata iz čokolade, slatkiša i brze hrane vidi se na tenu, koji se buni protiv toksina. No i veliki zaokreti poput rigoroznih dijeta mogu potaknuti izbijanje bubuljica.  



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare