To je to što me zanima!

Četiri 'zemlje' čarobnog svijeta bajki i fantazija

Boravak u Disneylandu pruža osjećaj kao da ste zakoračili u čaroban svijet bajki, a za tu “djetinju” radost izdvojit ćete 400 kn, koliko stoji ulaznica
Vidi originalni članak

Zabavni park Disneyland Paris otvoren je 1992. godine, a s 15,3 milijuna posjetitelja u 2009. jedan je od vodećih turističkih atrakcija u Europi. Podijeljen je na četiri “zemlje” - Adventureland s ugođajem Kariba, uzbudljivi Divlji zapad, zemlju fantazije u kojoj se možete družiti sa Snjeguljicom i futuristički Discoveryland. Boravak u Disneylandu pruža osjećaj kao da ste zakoračili u čaroban svijet bajki, a za tu “djetinju” radost izdvojit ćete 400 kuna, koliko stoji cijena ulaznice. Između 49 atrakcija ističe se dvorac Trnoružice, kuća strave Phantom Manor i pustolovine s piratima iz Kariba. Dječake će oduševiti i nogometna škola Manchester Uniteda po cijeni od 150 kuna za dva i pol sata. Najniža cijena dvodnevnog boravka za četveročlanu obitelj u Disneylandu Paris je 3500 kuna. Hrvatskoj najbliži zabavni park je Gardaland na sjeveru Italije koji je smješten blizu obale jezera Garda. Jednodnevni izlet u svijet adrenalina stoji 300 kuna.

Asteriks i veseli Gali u Parizu
Tridesetak kilometara od Disneylanda Paris hram je ljubitelja galskog junaka stripa Asteriksa. Na toboganima dugim 900 metara ili rampama s kojih se spušta brzinom od 75 km/h možete se družiti s veselim Galima.


Ljepote oceana na dlanu

Seaworld je tematski oceanografski park s mnoštvom dupina, orka kitova, divovskih morskih kornjača i krokodila. Nudi jedinstven doživljaj upoznavanja s veličanstvenim svijetom oceana. Nalazi se u San Diegu.

Svijet od lego kockica
Legoland je otvoren u 1968. u Danskoj kao izložba s kućicama i poznatim svjetskim građevinama iz cijelog svijeta koje su napravljene od lego kockica.

Čak 17 "roller coastera"
CedarPoint nalazi se u Ohiju i drži svjetski rekord u najvećem broju “roller coastera” - ima ih čak 17. Smješten je na pješčanoj plaži dugačkoj kilometrima.

Azijski “Disneyland”
Everland je jedan od najvećih tematskih parkova na svijetu, a nalazi se u Južnoj Koreji. Po ugođaju je nalik na Disneyland, ali uz brojne atrakcije ima i zoološki vrt te vodeni park Caribbean Bay.

Stvarni dah King Konga
Universal Studios imaju cijeli niz tematskih parkova po svijetu, a posjetiteljima omogućuju fantastične 3D doživljaje filmova koje produciraju poput daha gorile King Konga. Dnevna karta stoji 380 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare