To je to što me zanima!

Cheesecake od malina koji se ne peče - isti recept na dva načina

Ova vrsta kolača mnogima je najdraža jer je vrlo ukusan, kremast i osvježavajuć, a jednostavno ga je napraviti, posebno ako se ne peče kao ovaj čiji recept donosimo u nastavku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g integralnih keksa
  • 100 g neslanog maslaca, otopljenog
  • 500 g punomasnog mekog sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 300 g malina
  • šećer u prahu za posipanje (po želji)

Postupak:

Izmiksajte kekse u multipraktiku ili ih stavite u vrećicu za zamrzavanje pa usitnite valjkom za tijesto tako da dobijete fine mrvice. Prebacite to u zdjelu i umiješajte otopljeni maslac. Miješajte sve dok smjesa ne postane poput vlažnog pijeska.

Potom te mrvice stavite u kalup promjera 20 cm i dobro utisnite. Stavite u hladnjak i krenite s pripremom kreme.

Miksajte meki sir, šećer, vaniliju i vrhnje dok smjesa ne postane gusta i kremasta. U to polako umiješajte trećinu malina koje ste prethodno malo zgnječili tako da iz njih počne curiti sok.

POGLEDAJTE VIDEO o božićnim kokteli:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Stavite smjesu preko ohlađene podloge od keksa i zagladite. Kolač prije posluživanja držite najmanje šest sati u hladnjaku da se stegne, a najbolje bi bilo preko noći.

Na kraju uklonite kalup i popikajte ostale maline tako da bude lijepo za vidjeti i po želji ih malo posipajte šećerom u prahu, prenosi bbcgoodfood.com.

Cheesecake iz staklenke

Isti ovaj kolač možete napraviti tako da sve sastojke rasporedite u male staklenke, umjesto da sve odjednom stavljate u kalup.

Najprije na dno stavite malo izmrvljenih keksa pomiješanih s maslacem, na to cijele maline pa kremu i opet maline na vrh. Posipajte šećerom u prahu, ohladite i poslužite. 

Cheesecake u ovakvim malim staklenkama je mnogima omiljen način posluživanja jer nekako djeluje kao da ste ga dobili u finoj slastičarnici. Osim toga, kad dođu gosti nema rezanja i nereda - samo ih izvadite iz hladnjaka i stavite na stol uz žlicu za desert koja ima dugačku dršku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare