To je to što me zanima!

Cheesecake s lješnjacima topi se u ustima, a odlično ide uz kavu

Pecite cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođite uz kalup kako bi se cheesecake odvojio od kalupa
Vidi originalni članak

Broj osoba: 6

Priprema: 15 minuta

Sastojci:

Za podlogu: 250 g tostiranih lješnjaka, 50 g šećera, 50 g rastopljenog maslaca;

Za kremu: 1,1 kg krem sira, 300 g šećera, 2 žlice ekstrakta vanilije, 3 jaja

Postupak:

Tostirane lješnjake sameljite sa šećerom. Pomiješajte s maslacem pa utisnite smjesu na dno kalupa za tortu. Izmiksajte krem sir sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodajte jedno po jedno jaje. Kremu prelijte preko podloge.

RECEPT DANA Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom

Pecite cheesecake otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se malo ohladi, a zatim oštrim nožem prođite uz kalup kako bi se cheesecake odvojio. Izvadite iz kalupa i stavite u hladnjak. Prelijte slanim karamelom i ukrasite cheesecake cijelim lješnjacima.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 02.03.2024.

    super cheescake

Komentiraj...
Vidi sve komentare