Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom

Za ljubitelje slatkog: Baklava s finim pistacijama i narančom

Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Topli sirup prelijte preko vruće baklave

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva i namastite pleh. Pistacije i cimet stavite u sjeckalicu. Neka budu sitno sjeckane. Na dno pleha stavite dvije kore. Premažite ih rastopljenim maslacem. Dodajte dio nasjeckanih pistacija. Ponovite postupak sve dok ne potrošite sastojke. Na vrhu neka budu dvije kore koje isto treba premazati maslacem. Narežite baklavu prije pečenja. Pecite 45-50 minuta dok vrh ne dobije zlatno-smeđu boju. Dok se baklava peče, iscijedite sok od naranče i naribajte koricu. Stavite to u lončić te dodajte šećer, vodu i med. Pustite da zavrije i ostavite da ključa deset minuta. Maknite s vatre i stavite sa strane. Topli sirup prelijte preko vruće baklave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mladi Zadranin Josip Tadić stvara jestiva umjetnička djela 01:06

Sastojci:

3 šalice pistacija - neslanih i oguljenih, žličica cimeta u prahu, pakiranje gotovih kora za baklavu, 240 g rastopljenog maslaca, 1 naranča - naribana korica i sok, 3/4 šalice šećera, 3/4 šalice vode, 1/3 šalice meda, žličica narančine vodice

Preukusni popečci od krumpira
Preukusni popečci od krumpira

Broj osoba: 5

Priprema: 70 minuta

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1