To je to što me zanima!

Cheesecake u čaši s jagodama i rabarbarom - za prste polizati

Sezona je jagoda, a deserti s njima su toliko osvježavajući i ukusni da svi uvijek žele još. Donosimo vam jednostavan recept koji uz to i izgleda fantastično
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 g jagoda,
  • 150 g rabarbare,
  • paketić bourbon vanilin šećera,
  • 60 g smeđeg šećera,
  • sok 1/2 limuna,
  • 100 g keksa s bademima ili piškota;
  • krema: 250 g sira mascarponea, 4 dl kiselog vrhnja, 100 g šećera u prahu, paketić vanilin šećera, dl slatkog vrhnja za šlag, jestivo cvijeće za ukras


Priprema:

Jagode narežite na ploške, a rabarbaru na manje komade. Pomiješajte ih u posudi s bourbon vanilijom, smeđim šećerom i limunovim sokom. Stavite na laganu vatru i pirjajte oko 5 minuta. Ostavite sa strane dok se ne ohladi. Za kremu lagano izmiješajte sir, kiselovrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer.

Kekse usitnite u električnoj sjeckalici ili ih stavite u plastičnu vrećicu, pa usitnite batom za meso. Pripremite dublje čaše i stavite na dno svake red keksa, kreme i preljeva od jagoda i rabarbare. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem, pospite mrvicama keksa i stavite neko jestivo cvijeće za ukras. Stavite u hladnjak sat vremena i poslužite.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 25.05.2017.

    mljac

  • zuta 25.05.2017.

    mmmmm😋

  • Mél.C.B.🌼 25.05.2017.

    zanimljivo, ja pravim Tiramisu u casi, gotovo za 15 minuta, predobro, lagano i lijepo izgleda. Probat cu i ovo cim otkrijem sta je rabarbare???

Komentiraj...
Vidi sve komentare