To je to što me zanima!

Cikorija je odličan probiotik, ali pije se i kao zamjena za kavu, evo za koga može biti i opasna

Divlja cikorija je biljka svijetlih plavih cvjetova koja raste kao korov uz staze i na livadama, a od nje su nastale brojne vrste koje koristimo u kulinarstvu zbog bogatstva nutritivnih tvari
Vidi originalni članak

Listovi cikorije koriste se za salatu, dok će mljeveni pečeni korijen poslužiti kao zamjena za kavu zahvaljujući sličnom okusu. Kod kultivirane cikorije korijen je veći i sočniji, a najzastupljenije je lisnata cikorija žućkaste ili zelene boje, a u Dalmaciji i primorskim krajevima to je crvena cikorija listova rumene boje koju često nazivaju radič.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare