To je to što me zanima!

Cipele koje najčešće nosite govore o vašoj osobnosti

Štikle nose alfa-žene, a iz tenisica se “ne skidaju” kreativke. Balerinke nose žene koje fantastično spajaju udobnost i stil, a uggsice nekomformistice
Vidi originalni članak

Strast prema visokim potpeticama otkriva izrazito samouvjerenu ženu koja zna istaknuti svoju ženstvenost i moć. Ona se ne boji reći što misli, samostalna je, odlučna i snažno vjeruje u svoje kvalitete, kaže Meghan Cleary, stručnjakinja za cipele. Takve cipele otkrivaju alfa-žene, koje su često odlične šefice, glumice, zabavljačice, glasnogovornice ili urednice modnih časopisa. Iz visokih potpetica nije se skidala ni Marilyn Monroe, a neke od prototipa nositeljica štikli su i Anna Wintour, Sarah Jessica Parker te Beyonce. Blještave štikle govore o ženi razigranog duha željnoj dobre zabave. No salonke su odraz umjerene žene koja ne voli eksperimentirati. Strogoća cipela odraz je njezine ozbiljnosti, pa se ove žene nerijetko bave pravom, računovodstvom ili investicijama. No kao i multifunkcionalne cipele, i ova žena može raditi pet stvari odjednom.
Ljubiteljica tenisica je “cool” djevojka, ona to želi biti i to u svemu i pokazuje. Ona zna sve o glazbi i filmovima i njen izbor će vas uvijek oduševiti. Okretna je i duhovita, kaže Meghan, a njene izjave prati doza ironije i sarkazma. Uvijek joj se žuri, a život u pokretu ono je što pokreće nju. Da bi bila sretna, ova žena mora nešto proizvoditi, film, glazbu, fotografiju ili neki časopis.

VISOKE ČIZME S VISOKOM PETOM
Visoke čizme s visokom potpeticom nose žene osviještenog samopouzdanja i čvrstog stava o dobrom izgledu žene. Ona je moćna i smjela, a kombiniranjem noviteta, različitih materijala i visina čizama može otkriti i osobine poput kreativnosti i “chica”, za što je zaslužna umjetnička crta osobnosti.

STILIZIRANE GLEŽNJAČE S VISOKOM PETOM
Nije lako odlučiti se obuti seksi gležnjače s visokom potpeticom, kaže Carol Davidson, predsjednica newyorške tvrtke za imidž konzultacije. Ove čizme poručuju seksepil, oštrinu i smionost, a često su i izjava rockerskog “chica”, djevojke koja se smjelo, ali i profinjeno poigrava s odjećom.

BALERINKE: Balerinke su savršen spoj udobnosti i stila, kaže Davidson. Svakoj odjevnoj kombinaciji pridaju ženstvenost, a žena koja ih nosi poručuje da želi što dulje biti djevojčica. Razigranog je duha, ne voli ozbiljnost i uniformiranost, pa svoj “chic” lako uklapa u modne novitete i eleganciju.

UGGSICE: “Uggsice” su već prošle svoju modnu fazu prihvaćanja i odbijanja te se zaustavile na vrhu, kao obuća koja će vječno postojati. Zato žene koje ih nose poručuju da nisu komformistice jer su i njihova omraženost i trend prošli. Kao i “uggsice”, žene koje ih nose su ležerne te vrlo ugodno društvo.

OTVORENI PRSTI: Štikle s otvorenim prstima govore o ženi koja želi impresionirati, biti drukčija i privući pozornost. Pobornica je ženstvenog stila, bilo da je riječ o klasičnom izgledu hollywoodskih ljepotica ili modernijoj varijanti. Ona uživa u činjenici da je žena i nerijetko je perfekcionistica.

PLATFORME: Otkrivaju mladenački, pomalo umjetnički ‘look’ i pokazuju da žena koja ih nosi želi izgledati ‘funky’, kreativno i ‘trendy’, kaže Sherrie Mathieson, stilistica. Normalna visina potpetica idealna je za kombinaciju različitih modnih stilova, a tada najviše govori o znanju i stilu vlasnice.

CIPELE S REMENOM NOSE ORIGINALNE I OZBILJNE DAME

Idi na 24sata

Komentari 8

  • freeyourself 01.12.2009.

    \"a te noge......... pitajte koga hocete - anoreksija nije i nikad nece bit privlacna\" kaže ,pazi sad, buca00. Za \"stilski izraz\".

  • jaca 01.11.2009.

    oblačim cipele prema raspoloženju.

  • buca00 30.10.2009.

    a te noge......... pitajte koga hocete - anoreksija nije i nikad nece bit privlacna

Komentiraj...
Vidi sve komentare