To je to što me zanima!

Čistite štednjak i pećnicu: Tako se može uštedjeti na energiji

Uređaj bez masnoća bolje će prenositi energiju. Novije staklokeramičke ploče lako se održavaju, pa ih je potrebno samo prebrisati nakon svakoga kuhanja
Vidi originalni članak

Pećnicu i štednjak treba redovito čistiti. Ne samo zbog estetskih i higijenskih razloga nego zbog uštede. Naime, vodite računa o tome da su uvijek čisti, bez zagorene hrane i masnoća, jer u suprotnom energija se troši i na zagrijavanje nečistoće te se ne prenosi nesmetano na posudu u kojoj kuhate.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novije staklokeramičke ploče lako se održavaju, pa ih je potrebno samo prebrisati nakon svakoga kuhanja. Pećnicu treba čistiti barem jedanput mjesečno. Uz to, provjerite rade li svi mehanizmi - senzor temperature, tajmer...

Noviji uređaji, na primjer pećnice, nerijetko u postavkama imaju mogućnost da postavite tajmer za gašenje, a neki čak i sami prepoznaju kad je vrijeme za to.

POGLEDAJTE VIDEO: DANKO AŽIĆ REAGIRAO NA 'MAMIĆEV REP'

SAVJETI ZA UŠTEDU Umjesto da perete tanjur po tanjur, napunite sudoper vodom i operite sve posuđe pa isperite

Zato, ako možete, koristite je. No nije loše ni uložiti u novi uređaj s takvim funkcijama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare