To je to što me zanima!

Čokoladna dijeta s kokicama, tjesteninom i svježim voćem

Za doručak su dopuštene kokice pečene na malo ulja i voće, za ručak pripremite tjesteninu s umakom od rajčice ili integralne špagete s povrćem, a za večeru salatu
Vidi originalni članak

Čokoladna dijeta vrlo je privlačna jer sadrži mnogima omiljeni slatkiš te tjesteninu i kokice. Njezin tvorac Lenny Neiman tvrdi da čokolada potiče metabolizam. Kako biste razbili monotoniju, svakog dana upotrijebite drugi nemasni umak za tjesteninu i različite vrste voća. Za doručak su dopuštene kokice pečene na malo ulja i voće, za ručak pripremite tjesteninu s umakom od rajčice ili integralne špagete s povrćem, a za večeru jedite salatu ili špagete s malo maslinova ulja. Popodnevni međuobrok pripremite od miksanog voća i malomasnog mlijeka.

Za učinkovitiju dijetu pratite dnevni unos namirnica i vrijeme utrošeno na aktivnost kroz DNEVNIK MRŠAVLJENJA

Broj kalorija koje nosi određena namirnica pronađite na portalu zdravakrava.hr OVDJE

Popis zabranjenih namirnica

Namirnice koje treba izbjegavati su alkoholna pića, sol, šećer, ulje, masno voće (avokado, kokos), visokokalorično i suho voće (grožđice, smokve, datulje), pržena hrana, mliječni proizvodi, crveno meso, orašasti plodovi i sjemenke, kalorični međuobroci (čips, brza hrana, slatkiši, kolači, keksi), kava i gazirana pića.

Jelovnik čokoladne dijete

Doručak 

kokice 

voće

Ručak 

salata

salata od tjestenine

špageti

Popodnevni međuobrok: 

kokice

sjeckano povrće

Voćni sladoled: Izmiksajte 1/2 zamrznute banane, 1/2 šalice smrznutih breskaka (ili drugog voća po izboru) s 1 šalicom nemasnog obranog mlijeka

Večera: 

tjestenina s umakom od rajčica i češnjaka

tjestenina od cjelovitog brašna s povrćem

salata

povrće kuhano na pari

Tijekom cijelog dana:

voda

mineralna voda

Popis za kupovinu potrebnih namirnica pronađite OVDJE

Više o ovoj i drugim dijetama potražite na portalu zdravakrava.hr 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Trollaš_me 13.01.2011.

    joj daj koja dijeta. ovo vam je recept: digni se u jutro pretci jedan sat, jesti cim vise ribe. oko 3 u teretanu do 5, 2 sata odmora i opet trcanje trcanje to je dijeta. neda vam se? Nabavite psa...bil cete vani po 3,4 sata samo ce vrijeme letjet. vjerujte..

Komentiraj...
Vidi sve komentare