To je to što me zanima!

Čokoladni tart sa slojem kreme od kikirikija i mrvicom meda

Ako vam se jede mali, slatki zalogajčić, a koji će vas brzo napuniti osjećajem zadovoljstva - ovo je pravi recept. Radi se tartu koji je vrlo zasitan i ne može ga se puno pojesti
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 200 g brašna
  • 2 žlice šećera
  • 115 g maslaca
  • žlica vode

Nadjev:

  • 150 g kikiriki maslaca
  • 2 i 1⁄2 dl čvrstog jogurta
  • 4 žlice smeđeg šećera
  • prstohvat soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura:

  • 150 g tamne čokolade
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ulja

Priprema:

Brašno i šećer stavite u zdjelu, dodajte ohlađen na manje komade narezan maslac te rukama izradite mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Umotajte ga i stavite u hladnjak na 30 minuta. Kalup za tart premažite maslacem i pospite brašnom, obložite razvaljanim tijestom i izbodite vilicom.

Obložite tijesto u kalupu papirom za pečenje i ispunite  kuglicama za pečenje ili suhim grahom. Pecite oko 15 minuta u zagrijanoj pećnici na 190°C. Maknite papir i kuglice te pecite još 15 minuta na 150°C. Ostavite neka se hladi i pripremite nadjev.

Izmiksajte kikiriki maslac, jogurt, šećer, malo soli i vaniliju. Dvije žlice stavite sa strane, a ostalo izlijte preko pečenog tijesta i ostavite u hladnjaku sat vremena. Čokoladu rastopite na pari s medom i uljem. Nakon 10 minuta izvadite pitu iz hladnjaka i prelijte čokoladnom glazurom te vratite u hladnjak dok se čokolada ne stisne.

Pomoću dresing vrećice kremom od kikiriki maslaca istisnite vodoravne crte, izvucite ih vilicom i stavite tart u hladnjak do posluživanja.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • 17.07.2016.

    Ko napravi nek zove.., biljezim se sa stovanjem i ucestvujem -financijski

  • magdallenaa 15.07.2016.

    ja bi toooooooo

  • Ines_ 15.07.2016.

    I s običnim maslacem - odličan kolač - čista petica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare