Većina slastičarskih majstora složit će se da njihova priprema nije teška. No već u početku pripreme obeshrabrujuće zvuči glavni sastojak - bademovo brašno
Donosimo slasne recepte i ideje kako puniti puricu. No za one koji su se zaželjeli puretine u drugačijem izdanju donosimo recept za ražnjiće, ali i roladu s voćem
Pecite je naopako, tako da joj prsa budu okrenuta prema dolje. Tako će se masnoća slijevati prema naprijed pa će ih učiniti sočnim i puno ukusnijim nego inače
Umijesite tijesto za kekse, najbolje medenjake, te prigodnim kalupima u obliku jelke ili zvona oblikujte kekse. U sredini svakog kolačića izdubite krug kroz koji ćete provući konac
SUPER SAVJETI Čajni keksi moraju biti maleni i jednaki te se topiti u ustima. U prhko tijesto za sitne kekse uglavnom se ne preporučuje dodavati prašak za pecivo jer mogu izgubiti oblik
Na dan prije Čiste srijede ili početka korizme u svijetu se slavi Svjetski dan palačinki. Iskoristite zadnji dan prije odricanja i "omastite brk" u najboljim slatkim i slanim nadjevima
Osvježavajuće ‘mocktaile’ bez dodatka alkoholne ‘kapljice’ možetepiti cijeli dan. Iskoristite limunovu koricu, listove mente, mlade koprive i bazge za aromatiziranje vode
Sačuvaj pa uštedi - višak vina zamrznite u kalupima za led pa ih iskoristite za bolju aromu gulaša i rižota, a ledene kockice kave ubacite u smoothie ili napitke s mlijekom
NIKAD DOSADNO Ivanka je s Mrletom prije šest godina dobila kćer Evu, a on iz prvog braka ima Rožu, pa uživaju u vremenu koje provode s njima
Ako ste ljubitelj jednostavnih jela, ovo je kao stvoreno za vas. Tjesteninu radite sami na lagan način, a dodatci su samo sir i luk koji tvore savršenu kombinaciju
Meso prije stavljanja na roštilj ostavite dva sata na sobnoj temperaturi, savjetuje chef Marko Palfi koji će svoje umijeće pokazati na Manifestaciji Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola
Radi se o neodoljivo finom desertu kojem je teško odoljeti. Želite li još zdraviju varijantu, obično brašno zamijenite integralnim, a umjesto šećera stavite med
Cvjetača, cikla, kiseli kupus, brokula i čičoka služe kao zdrava i ukusna zamjena za kaloričnu hranu, a pripremaju se brzo i jednostavno. Donosimo 12 ideja za svaki dan
Raštike najviše ima u Dalmaciji, na otocima i u Hercegovini, a ova lisnata zimska kraljica obogatit će vaš stol, ali i imunitet. Njeni sastojci čuvaju i od karcinoma, a dobra je i za kosti i oči
Jednostavno se oblikuju i peku, a keksi od prhkog tijesta imat će savršen oblik ako iz smjese izostavite prašak za pecivo i zamijenite ga sodom bikarbonom
Bûche de Noël jedan je od najpopularnijih božićnih kolača, a svoju slavu duguje jednostavnoj pripremi te maštovitim ukrasima od marcipana i čokolade
Možete ga koristiti kod pripreme slastica, ali i kao zamjenu za vrhnje u bijelim umacima za tjesteninu i mesna jela. Ublažit će okus teškim umacima s više vrsta sireva ili plavim sirom
Omiljeni doručak ili užina uz popodnevni čaj okus duguje neodoljivu tijestu s mlaćenicom koje se može obogatiti grožđicama, sjemenkama suncokreta ili svježim sirom
Dodavanjem grožđica i meda smanjite količinu rafiniranog šećera. Prezrelom voću ne treba meda niti smeđeg šećera, kao niti slatkom grožđu - birajte slađe sorte
Rum, rakija ili votka baza su baza. Likeri se tradicionalno rade od svježeg ili sušenog voća, korica ili koštica, a osobito su ukusni oni od marelica, šumskog voća, limuna ili šljiva