To je to što me zanima!

Converse tenisice za vjenčanja: Sve popularnije kod mladenaca

Udobnost na prvom mjestu, odluka je to sve više mladenki pa neudobne cipele s visokom petom mijenjaju posebno izrađenim tenisicama u kojima mogu cijelu noć plesati
Vidi originalni članak

Tenisice postaju sve popularnije među mladenkama i njihovim odabranicima, a najdraže su im Conversice pa je ta tvrtka pokrenula liniju namijenjenu vjenčanjima. Zove se 'Wedding Sneakers', a mladenci imaju mogućnost personalizirati ih nekim zgodnim detaljima, na primjer, na njih dodati svoja imena ili datum vjenčanja, neke detalje poput cvijeća...

Ima ih svakakvih, od čisto bijelih do onih u bojama, s dodatkom sjaja ili šljokica, izvezenim ružama itd. Cijene se kreću od oko 75 dolara (oko 500 kuna) do preko 100 za one dorađene detaljima mladenaca.

Osim za samo vjenčanje, ovakve personalizirane tenisice mogu biti originalan vjenčani dar mladencima koji vole Conversice, prenosi Hello.

1957. godine stajale su 3,95 dolara

Converse All Star tenisice su javnosti predstavljene 1917. Od tada do danas, njihov dizajn se nije mnogo mijenjao. Možda je upravo to jedna od tajni zašto ih ljudi jednostavno obožavaju. 

10 ZNAKOVA Organizatori vjenčanja otkrili kako znaju da brak neće uspjeti

Košarkaška ekipa SAD-a nosila je ovaj model na svojim prvim Olimpijskim igrama davne 1936. godine u Berlinu. Naime, prije te godine košarka nije bila olimpijski sport. Za tu prigodu dizajnirao ih je u to doba popularni košarkaš Chuck Taylor, ukrasio ih je američkom zastavom. Na olimpijskim igrama su osvojili zlato, a popularnost Converse All Star tenisica krenula je put visina.

Cijena Converse All Star tenisica je 1957.godine iznosila 3,95 dolara, što je oko 25 kuna, a čak više od 90 posto sveučilišnih i profesionalnih košarkaša nosilo je ovaj model tenisica 60-ih godina. Nosio ih je i Michael J. Fox u mega popularnom filmu 'Povratak u budućnost'. Prema nekim procjenama, svaki deseti čovjek na svijetu ima barem jedan par.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.02.2020.

    Fora su mi ali sam ih prestala kupovati jer su mi jako neudobne,dobijem zuljeve i na prstima i na peti i stopalo me boli jer su ravne

  • 12.02.2020.

    Moja kcerka je imala tenesice za krizmu.. nisu starke al su udobne ..

  • Mthesecond 12.02.2020.

    Meni super za vidjeti..Spoj tradicionalnog,"otmjenog",elegantnog i neceg cool..To govori dosta o osobi koja to nosi,obuca koja definira neku osobu :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare