To je to što me zanima!

Crni čaj je jednako dobar kao i poznatiji, ali skuplji zeleni čaj

Crni čaj poboljšava cirkulaciju i značajno smanjuju rizik od moždanog udara, zato jer je pun antioksidansa koji se bore sa "štetnim" molekulama nakupljenim u tijelu
Vidi originalni članak

Iako je zeleni čaj nadaleko prepoznatljiv po blagotvornom djelovanju na zdravlje, crni čaj nije ništa lošiji od njega, otkriva studija tvrtke Tea Advisory Panel. 

- Baš kao i zeleni, crni čaj smanjuje rizik od raka, moždanog udara, dijabetesa te kvarenja zubi. Oba poboljšavaju cirkulaciju, što rezultira značajnim smanjenjem rizika od moždanog udara. Također, oba potječu od iste biljke - Camellie sinensis, a sadrže slične tvari i jednako blagotvorno djeluju na zdravlje - ističe za Times of India, dijetetičarka dr. Carrie Ruxton. 

Šalica crnog čaja na dan dobra je i za srce i za cirkulaciju. Pun je antioksidansa, koji se odlično bore sa štetnim molekulama akumuliranim u tijelu. Prijašnja istraživanja pokazuju da ljudi koji piju tri šalice crnog čaja na dan imaju 11 posto manji rizik od srčanog udara, u odnosu na one koji ne konzumiraju čaj. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bipa 18.10.2011.

    ja ne mogu smislit zeleni caj puno mi je finji crni i sad sam sretna radi te spoznaje da su slicni :)))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare