To je to što me zanima!

Crumble s borovnicama je kolač kojemu nitko nije uspio odoljeti

Ovaj kolač, koji izgleda kao da ga je netko 'zdrobio', je prava poslastica. Uz borovnice i fino tijesto, malo limuna će naglasiti okus voća i pružiti vam pravu popodnevnu poslasticu
Vidi originalni članak

Došlo je vrijeme borovnica, slatkog bobičastog voća s malo kalorija, ali popriličnom količinom vlakana, vitamina C i K, mangana i visokog udjela antioksidansa. Od njih se radne razne slastice, a crumble od borovnica će oduševiti sve koji ga probaju.

Crumble od borovnica

Sastojci:

  • 750 g svježih borovnica
  • 2 žlice limunovog soka
  • 150 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 180 g oštrog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 vrećica gustina
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Umiješajte u brašno sol i prašak za pecivo.
  2. Mikserom umiješajte maslac i smeđi šećer pa smjesi dodajte već napravljenu mješavinu brašna s praškom za pecivo i solju.
  3. Borovnice stavite u veliku zdjelu te im dodajte šećer, limunov sok i gustin. Lagano promiješajte sastojke kako bi svaka borovnica bila obložena. Pripazite da ih ne zdrobite.
  4. Uzmite kalup, obložite ga papirom za pečenje te na njega ravnomjerno rasporedite borovnice. Potom na borovnice stavite smjesu tijesta. Ravnomjerno rasporedite kakao bi bilo više-manje iste debljine. 
  5. Zagrijte pečnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 30 minuta. Kolač treba izvaditi kad vidite da je tijesto zlatno smeđe boje.
  6. Izvadite crumble i ostavite ga barem sat vremena da se ohladi. 
Idi na 24sata

Komentari 5

  • eho_ 13.05.2021.

    Volim borovnice..sreća. 🙃

  • nap 13.05.2021.

    Lijjep kolac🍰 mljaccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare