To je to što me zanima!

Crvena odjeća, miris vanilije i smiješak 'bude' zavodnicu...

Psihologija ljepote: Muškarci padaju na živahno nasmijano lice koje odaje raspoloženje, crvenu haljinu, nježni ruž i cvjetni parfem ili onaj s notama jantara
Vidi originalni članak

Odijelo možda ne čini čovjeka, no odjeća, šminka i sitnice mogu svaku ženu pretvoriti u zavodnicu.  Crvena odjeća, diskretan ruž, osmijeh na licu, blistava kosa i dobro pogođen parfem u igri zavođenja djeluju kao moćni magneti, pokazala su istraživanja. 

Crvena boja, tvrde stručnjaci, snažno utječe na muški um. Istraživanje je pokazalo da je vjerojatnost da vas muškarac pozove na večeru ili spoj čak 56 posto veća odjenete li crveno nego ako ste u bijelom. Stoga želite li ga zavesti, odjenite crvenu haljinu i probudite u njemu iste instinkte zbog kojih su žene još 10.000 godina prije Krista usne i obraze bojile u crveno. Današnji muškarci na usnama ipak više vole nježne nijanse. 

Prema istraživanju, najviše ih privlače neutralni i nježnoružičasti ruževi tek nekoliko nijansi intenzivniji od prirodne boje usana. Uz svijetli ten odaberite ružičaste nijanse, uz srednje tamni ružičasti ruž sa smeđom notom, a uz tamni ten ruž vinske ružičaste nijanse.

Osmijeh je iznimno moćno oružje jer prema nedavnom istraživanju pojačava seksepil. Žena s osmijehom na licu doima se pristupačno i prijateljski te je i seksualno mnogo privlačnija, tvrde istraživači sa Sveučilišta British Columbia.

Zavodljiva raskoš kose

Poslužite se trikom - kosu najprije nahranite regeneratorom, a tek potom je operite šamponom te će biti bujnija, otkriva frizer slavnih Nathaniel Hawkins. Za volumen kosu sušite na zraku rastresajući je prstima te je na kraju tri minute rastresite sušilom i poprskajte sprejem za sjaj.

Jantar za seksepil

Najseksepilnije su cvjetne mirisne note, vanilija, osvježavajući miris jantara te praškaste parfemske note. Kao jedan od najzavodljivijih parfema okrunjen je Chanel No. 19, u kojem se isprepleću note jasmina, ruže, đurđice, irisa, sandalovine i mošusa. Na listi seksi mirisa su i Dolce&Gabbana Velvet Sublime poletnog mirisa cvijeta naranče i opojnih nerola te Tom Ford Jasmin Rouge u kojem se isprepleću mirisi kardamona, cimeta, đumbira, vanilije i jantara.

Prigušena svjetlost za zavodljivu put

Osim što doprinosi intimnoj atmosferi, blaga svjetlost svijeća laska koži. Za besprijekornu, profinjenu i suptilnu put koja mami dodire na tijelo nanesite svjetlucavi losion, a potom istaknite ramena i dekolte nanoseći na njih malo pudera u prahu.

Živahno lice je seksi

Nemojte se ponašati poput voštane figure. Dok ga slušate, neka vaše lice govori - kimajte glavom, trepćite... Žene živahne mimike lica mnogo su privlačnije i ljepše prosječnome muškarcu. Istraživači sa Sveučilišta Bristol smatraju da pokreti lica signaliziraju da su te žene ekstrovertne, što je muškarcima seksi.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pupaa 31.01.2013.

    hahaha, crveni ruž i najobičnija crna uska haljina,makar iz kina šopa za 50 kuna

  • triangle 31.01.2013.

    I sve to da bi se odvelo muškarca u krevet?! Hahaha ne treba toliko muke ipak

  • spetsnaz GIRL 91 31.01.2013.

    ili si zavodnica ili nisi ! neke koje pokusavaju to biti ispadnu smjesne...treba bit ono sto jesi ne glumatat to je sexy

Komentiraj...
Vidi sve komentare