To je to što me zanima!

Čuli da imaju okusne receptore pa svi umaču testise u soja sos

Širenje rezultata studije o otkriću okusnih receptora na muškim testistima pokrenulo je bizaran tren u kojima muškarci isprobavaju 'okus' soja sosa preko svojih mošnji
Vidi originalni članak

Društvena mreža u usponu Tik Tok puna je odličnih mema, viralnih plesova i bizarnih postova o umakanju testisa u soja sos. Zvuči ludo, a tako i je.

Naime, nedavno je znanstvena studija iz 2013. objavljena u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences o tome kako testisi sadrže okusne receptore postala viralna na Twitteru te je izazvala pravi boom i seriju eksperimenata.

Istina je kako testisi imaju receptore, ustvari ti su receptori pronađeni i na drugim dijelovima tijela poput želuca, pluća, mozga, pa čak i anusa, piše IFL Science

- Funkcija receptora okusa i signalnih proteina izvan sustava ukusa još uvijek je nejasna ... [u nekim područjima] čini se da su dio kemijskog osjeta šećera ili aminokiselina - rekao je istraživač Bedrich Mosinger.

JANUHAIRY - NOVI TREND Dlakavi siječanj: Žene su bacile britvice, imate li i vi hrabrosti?

Studija je utvrdila da su receptori ukusa, uključujući bjelančevine okusa za slatke okuse prisutne u i u testisima miševa i da imaju ulogu u njihovoj plodnosti. Bez tih receptora, kad su ih znanstvenici izvadili, miševi su postali neplodni. 

No, otkuda pomama za umakanjem testisa u nešto? Sve je počelo s postom jedne korisnice TikToka, Reagan, koja je željela saznati neke zanimljive odgovore.

@cryinginthecar

please I need to know

♬ original sound - cryinginthecar

'Jeste li znali da kad muškarac stavi testise u sojin umak, može ga okusiti? MOŽE GA Okusiti', rekla je u videu. 'Voljela bih da se šalim, ali ne šalim se. Ako imate testise, molim vas umočite uh u nešto - to je za znanost i moram znati.'

Muškarci - neće vas iznenaditi - nisu ostali bez reakcije.

@alxjames

oh.. my god..... 🤭😳

♬ original sound - alxjames

Nije trebalo dugo da se u akciju uključi i You Tube te njegovi korisnici isprobaju isto.

'Mogu ga u potpunosti okusiti, ovo je jako čudno, ali mi se baš ne sviđa' rekao je YouTuber GayGod svojim sljedbenicima.

'O moj bože, mogu okusiti sol' rekao je jedan od sljedbenika soja-testis izazova. Ipak, samo oko 20 posto onog što ljudi mogu okusiti dolazi iz receptora, ostatak okusa formira se iz mirisa, objasnili su znanstvenici.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 9

  • wooly 26.01.2020.

    O moj bože.

  • z,fz,id 26.01.2020.

    antifi dosadno

  • daniela2 26.01.2020.

    I decki, jel osjetite sol kad se kupate u moru? :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare